Υπουργείο Παιδείας: Για «λαϊκισμό και ανακολουθίες» κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Παιδείας σε δελτίο Τύπου, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2021-2022.

Το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει, πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μιλούν χωρίς κανένα στοιχείο», ενώ διαφορετικά στελέχη δίνουν άλλους αριθμούς για υποψηφίους που θα μείνουν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αδιαφορώντας για «κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο, που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχή φοίτηση και αποφοίτηση».

Συνεχίζει λέγοντας πως για «ψηφοθηρικούς λόγους», εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «πρεσβεύει το δόγμα «κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και Τμήμα».

Περιγράφει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο, ότι «επί διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκαν ή πανεπιστημιοποιήθηκαν άκριτα πάνω από 100 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, χωρίς πρόνοια για την αντιστοίχιση προγραμμάτων σπουδών, για τους ίδιους τους φοιτητές, για το μέλλον των Ιδρυμάτων».

Η ανακοίνωση:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια για το έτος 2021-2022, σχολιάζει:

Ο λαϊκισμός και οι ανακολουθίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όριο.

  • Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ καταγράφει περίπου 30.000 λιγότερους εισακτέους, ο κ. Φίλης το Φεβρουάριο μιλούσε για 14.000 ή και 35.000, το Μάιο για τουλάχιστον 20.000, ο κ. Τσίπρας, σε πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, αναφέρθηκε σε «20.000 έως 30.000» υποψηφίους και σε «τουλάχιστον 25.000» ταυτόχρονα, ο κ. Ηλιόπουλος σε τουλάχιστον 24.000! Πέρα από το γεγονός ότι μιλούν χωρίς κανένα στοιχείο, εντελώς αβάσιμα, ας έχουν, έστω, μία κοινή γραμμή στο ΣΥΡΙΖΑ!
  • Εξακολουθούν ανερυθρίαστα να στηρίζουν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με 1 και 2 στα 20, αμιγώς για ψηφοθηρικούς λόγους, αδιαφορώντας πλήρως για την προοπτική αυτών των παιδιών, για τη δυνατότητά τους να αποφοιτήσουν, για το μέλλον τους, αλλά και για τις οικογένειές τους και τον Έλληνα φορολογούμενο. Τασσόμενοι κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, απεμπολούν κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχή φοίτηση και αποφοίτηση. Δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο, από το να μπορούν να πουν στους νέους μας «εμείς σας κάναμε φοιτητές»!
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, αμετανόητος, να πρεσβεύει το δόγμα «κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και Τμήμα». Άλλωστε όλοι θυμόμαστε ότι επί διακυβέρνησής του ιδρύθηκαν ή πανεπιστημιοποιήθηκαν άκριτα πάνω από 100 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, χωρίς πρόνοια για την αντιστοίχιση προγραμμάτων σπουδών, για τους ίδιους τους φοιτητές, για το μέλλον των Ιδρυμάτων. Τα πάντα στο βωμό της ψηφοθηρίας.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι επιθυμεί την κατάργηση των νομοθετημάτων και πρωτοβουλιών μας. Δηλαδή τάσσονται κατά των μεταρρυθμίσεών μας για την αναβάθμιση του σχολείου, μεταξύ των οποίων, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, και η πρόβλεψη να διδάσκονται τα παιδιά μας εθελοντισμό, σεβασμό στο περιβάλλον, σεξουαλική αγωγή, ρομποτική, οδική ασφάλεια, σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό;

Επιθυμούν την κατάργηση των δραστηριοτήτων στα αγγλικά στο νηπιαγωγείο; Της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου; Των 112 Προτύπων και Πειραματικών σχολείων, των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων; Των κεκτημένων της τηλεκπαίδευσης; Της ενίσχυσης τεχνολογικού εξοπλισμού για 560.000 νέους; Των επιμορφώσεων των εκπαιδευτικών μας; Των 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση;».