Κριτική στην εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού ασκεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Η “πανηγυρική” ομιλία του πρωθυπουργού στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, συνιστούν πρόκληση για κάθε Έλληνα. Είναι αδιανόητο την ώρα που οικονομία και κοινωνία βάλλονται από τις πρωτοφανείς ανατιμήσεις, ο πρωθυπουργός να βγαίνει και να πανηγυρίζει για την αύξηση των φορολογικών εσόδων», αναφέρει η Ελληνική Λύση και προσθέτει:

«Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν την επιβεβαίωση της Ελληνικής Λύσης, η οποία έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους ότι η “πολιτική των ανατιμήσεων” είναι επίσημη πολιτική της Ν.Δ., προκειμένου να γεμίζει τα δημόσια ταμεία, τα οποία έπειτα αδειάζει μοιράζοντας “παντεσπάνι” σε καρτέλ και ολιγάρχες, εξαπατώντας με “ψίχουλα” συνταξιούχους, μισθωτούς, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αναφορά όμως του πρωθυπουργού στο περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης συνιστά τον ορισμό του θράσους: Ενώ πλέον ακόμα και οι επιτελείς της ΕΕ κάνουν λόγο για την επισιτιστική κρίση που έρχεται, δικαιώνοντας έτσι τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος προειδοποιούσε από το 2020 για αυτά που ζούμε σήμερα, η Ν.Δ. επιμένει να μοιράζει τους πολύτιμους πόρους του ταμείου σε ημέτερους και ολιγάρχες, αφήνοντας εκτός την πρωτογενή παραγωγή. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κακοδιαχείριση, αλλά με έγκλημα κατά του έθνους».