«Δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ανεχτούμε την επιλογή τους ως σωστή, ως αληθινή και λογική και δήθεν σύμφωνη με την Ιστορία», είπε ο κ. Σαρίδης.

Να ενημερώσει την Βουλή αν δέχθηκε πιέσεις από ξένες δυνάμεις να παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας κάλεσε τον πρωθυπουργό ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης και ζήτησε αν δεν έχει συμβεί αυτό να μας πει ποιος το παρέδωσε και από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα.

«Δεχτήκαμε πιέσεις από ξένες δυνάμεις; Μας απείλησαν; Τι ζητάνε από εμάς; Κι αν δεχθήκαμε έξωθεν πιέσεις ήταν για να βρούμε μία λύση όποια λύση ή να δώσουμε μόνο το όνομα, ειδικά το όνομα της Μακεδονίας; Αν συνέβη αυτό είστε υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να βγείτε και να μας το πείτε. Και θα δούμε τότε όλοι μαζί τι θα απαντήσουμε. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, μας το διδάσκει η ιστορία μας…» ανέφερε ο κ. Σαρίδης.

Επισήμανε, δε, πως αν ο κ. Τσίπρας εκβιάζεται, εκβιάζεται το σύνολο των Ελλήνων και η χώρα, γι’ αυτό δεν είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού, αν ισχύει κάτι τέτοιο, να το αποκρύψει. «Αν όμως δεν έγινε έτσι, πείτε ότι δεν σας πίεσε και να μας πείτε ποιος αποφάσισε να δώσουμε το όνομα, ποιος Έλληνας το έκανε αυτό; Για να τον ρωτήσουμε από πού πήρε αυτό το δικαίωμα» συμπλήρωσε ο κ. Σαρίδης.

Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει όταν λέει «ήταν πρωτοβουλία μας» αν σε αυτό το «μας» συνπεριλαμβάνει τον ελληνικό λαό, τη Βουλή, τους Έλληνες της Διασποράς, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα και τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Σαρίδης είπε, ακόμη, ότι ουδέποτε ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός για το ονοματολογικό και σήμερα οι εκπρόσωποί του στη Βουλή μεταφέρουν το βασικό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του για δημοψήφισμα.

«Και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες περί του δικαιώματος των γειτόνων για αυτοπροσδιορισμό» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ζητούμε ως Έλληνες «το αν κάτω από την όποια τρέλα των γειτόνων θα βάλουμε εμείς την υπογραφή μας».

«Θέλουν αυτοί να λέγονται Μακεδονία; Πρόβλημά τους να λέγονται όπως θέλουν και να γελάμε εμείς με την αμορφωσιά τους και τη βλακεία τους. Δεν θα τους κρατήσουμε κακία. Ας λέγονται και Μαρία Αντουανέτα. Δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ανεχτούμε την επιλογή τους ως σωστή, ως αληθινή και λογική και δήθεν σύμφωνη με την Ιστορία» τόνισε, συμπληρώνοντας πως όχι μόνο δεν είμαστε υποχρεωμένοι αλλά «μας απαγορεύει το Σύνταγμα να τους δώσουμε την υπογραφή μας πάνω σε ένα παλιόχαρτο».

Τέλος, ο κ. Σαρίδης έθεσε το ερώτημα γιατί οι γείτονες «να θέλουν να αυτοπροδιοριστούν με την ελληνική λέξη Μακεδονία, αφού δεν είναι Έλληνες;» και υπογράμμισε: «Μήπως γιατί δεν έχουν δική τους γλώσσα, γιατί δεν αποτελούν ενιαίο έθνος, δεν έχουν κοινή ιστορία και θρησκεία, μήπως γιατί δεν έχουν καμία κοινωνική συνοχή και καμία πολιτική συγκρότηση;». «Και θα τους τα δώσουμε όλα αυτά εμείς με μία λέξη;» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ