Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο οποίος μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα μέχρι τις 6 αλλιώς θα μετατεθεί για την Δευτέρα.

Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας στις 6 πετά για το Μόναχο ώστε να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ασφάλεια.  Θεωρείται σίγουρο ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος  θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Εξωτερικών, από αναπληρωτής υπουργός που είναι σήμερα.

Το μεγάλο θέμα έχει να κάνει με το ποιος θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή να διαδεχθεί την Κατερίνα Νοτοπούλου  στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης. Και αυτό γιατί μετά όσα έγιναν με το Σκοπιανό ο Τσίπρας ψάχνει ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να χειριστεί όλη αυτή την κατάσταση.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αντικαταστατής του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Εργασίας, καθώς διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων.

Καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν ότι αναμένεται και αποχώρηση κορυφαίων υπουργών, προκειμένου να αποδεσμευθούν για να δώσουν τη μάχη της ψήφου για τους ίδιους και τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειές τους. Ερωτηματικό αποτελεί η πολιτική κατεύθυνση των αλλαγών. Πηγές κοντά στον πρωθυπουργό επιμένουν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει ανοίγματα προς το Κέντρο αλλά και τη λαϊκή Δεξιά, με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων από τους χώρους αυτούς, όχι κατ’ ανάγκην κομματικών στελεχών, πρώην ή νυν. Με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ που θα ρισκάρουν να συνταχθούν με την κυβέρνηση στην πορεία προς τις κάλπες.

Αλλες πηγές ωστόσο, προσκείμενες στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζουν ότι η τελευταία κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, ακόμα και αν προκύψει εξ ανάγκης, πρέπει να αποτελείται από όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται, ώστε να δοθεί το σήμα της μάχης για την εκλογική επιβίωση στην κομματική βάση και το κομματικό ακροατήριο.