Κατηγορηματική καταδίκη από τα κόμματα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στο Α.Τ ομόνοιας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ., Θεόδωρος Τοσουνίδης, στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι το κόμμα καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χθεσινή δολοφονική επίθεση των γνωστών-άγνωστων κουκουλοφόρων στο Α.Τ. της Ομόνοιας».

Όπως τόνισε, «η χρήση βίας είναι φασιστική πράξη και καταφανώς αποκρουστική σε μια Δημοκρατία. Εκφράζουμε τη θερμή συμπαράστασή μας στα στελέχη της Αστυνομίας που δίνουν καθημερινό αγώνα για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση».

ΚΚΕ: «Καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη»

Από την πλευρά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Ομόνοιας, σημειώνοντας ότι «αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής».

Το Ποτάμι: «Η ανοχή αποθρασύνει»

«Όταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;» αναρωτιέται το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και τονίζει ότι «η ανοχή αποθρασύνει. Μετά τις επιθέσεις σε πρεσβείες και υπουργεία, κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα και στα πιο κεντρικά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Ομόνοιας. Η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις διαθέσεις συμμοριών.»

Όπως αναφέρει, η αστυνομία, «όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί της, λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις. Η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η εικόνα γενικευμένης ανομίας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες».

Και καταλήγει:

«Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τώρα, οι συνέπειες για την κοινωνία θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. Όταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;».

ΛΑΕ: «Διάτρητα “άλλοθι” και προσχήματα»

Η Λαϊκή Ενότητα, σε γραπτή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι επιθέσεις κουκουλοφόρων «προσφέρουν διάτρητα “άλλοθι” και προσχήματα στις δυνάμεις του συστήματος για να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής».

Και τονίζει ότι η ΛΑ.Ε. «υπογραμμίζει ότι ούτε ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο αυταρχισμός του συστήματος, ούτε ο χημικός πόλεμος κατά των κοινωνικών αγώνων, ούτε οι επιθέσεις των ΜΑΤ και η αστυνομοκρατία για την προστασία των βάρβαρων πλειστηριασμών, ούτε οι δικαστικές διώξεις των αγωνιστών μπορούν να αντιμετωπιστούν από επιθέσεις “κουκουλοφόρων” με μολότωφ σε αστυνομικά τμήματα».

«Δεν συμφωνούμε με αυτού του είδους τις επιθέσεις, ανεξάρτητα τους λόγους που επικαλούνται όσοι τις πραγματοποιούν, διότι τελικά το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προσφέρουν διάτρητα “άλλοθι” και προσχήματα στις δυνάμεις του συστήματος για να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής και να ξεκινούν νέες αστυνομικές επιχειρήσεις “σκούπας” και σχέδια σκληρότερου αυταρχισμού και μαζικών διώξεων», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.