Εκλογές ΚΙΝΑΛ – LIVE: Άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής (12/12/2021)οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ηγεσία του κόμματος.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, εκτός αν δοθεί παράταση όπως έγινε και στον πρώτο γύρο.

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 175.501 μέλη και φίλοι του κόμματος, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση εφόσον χρειαστεί, καθώς η αρχική πρόβλεψη για το κλείσιμο της διαδικασίας είναι για τις 7 το απόγευμα.

Γύρω στις 20:00 με 20:30 αναμένονται τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των σημερινών εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, αφού η διαδικασία θα κυλήσει πολύ πιο σύντομα από την προηγούμενη Κυριακή. Οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Ανδρουλάκης έχουν ζητήσει μαζική προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες, προκειμένου να επισφραγίσουν το μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής της πρώτης Κυριακής.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα πατράγουδα

Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (12/12) σε εκλογικό τμήμα στον Ορχομενό, καθώς πιάστηκαν στα χέρια οι εκπρόσωποι των δύο υποψηφίων, Γιώργου Παπανδρέου και Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίματα άναψαν όταν επιστρέφοντας από ολιγόλεπτο διάλειμμα ο εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου είδε εκπρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη να επιχειρεί να εγγράψει στο tablet ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Παράλληλα, ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς δεν καταχωρήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα καμία ψήφος από την έναρξη της διαδικασίας και το άνοιγμα της κάλπης. Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, έγινε καταγγελία στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία αποφάσισε να ακυρωθεί όλη η διαδικασία και να κλείσει το εκλογικό τμήμα, προκειμένου να μην τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα ακυρότητας μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Ανδρουλάκης – «Καθαρή εντολή για μια ζωντανή παράταξη»

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να ψηφίσει, ενώ χαιρέτησε τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς Δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Παπανδρέου – «Ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή»

Ψήφισε και ο έτερος διεκδικητής της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 11 π.μ. στο Δημαρχείο της Νίκαιας, όπου πολλοί συγκεντρωμένοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα, ενώ κάποιοι φορούσαν μάσκες με το σήμα του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος χαιρέτησε τον κόσμο και κατευθύνθηκε στην κάλπη για να ψηφίσει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωση που έκανε, τόνισε τα εξής: «Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ-Λοβέρδος: Συμμετέχω με το ίδιο μήνυμα « Το ΠΑΣΟΚ μπροστά, η Ελλάδα ψηλά»

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί της Κυριακής (12/12/2021) στη Μεταμόρφωση.

Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».