Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία για τον πρώτο γύρο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

«Αν ήταν να κάνουμε εκλογές μόνο για βουλευτές, μπορούσε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να εκλέξουνε μόνοι τους τον αρχηγό. Οι εκλογές αυτές είναι για όλον τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουμε όλοι μας και επιλέγουμε όλοι μαζί το μέλλον», ήταν το τελευταίο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη, απαντώντας και στην αιχμή του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Μεγάλο ΠΑΣΟΚ ή μικρό ΚΙΝ.ΑΛ.; Νίκη της κοινωνίας ή επικράτηση των κομματικών μηχανισμών; Ισχυρή παρουσία στη Βουλή ή πειράματα;», ήταν τα διλήμματα που πρόταξε στο τέλος ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κύριος Τσίπρας δοκιμάστηκε ως πρωθυπουργός και απέτυχε, κυβερνώντας με τις πλάτες του ακροδεξιού Καμμένου. Συνεπώς δεν συντρέχουν ούτε οι πολιτικές, αλλά ούτε και τα πρόσωπα για την οποιαδήποτε συνεργασία», ήταν η απάντηση της τελευταίας στιγμής από τον Γιώργο Παπανδρέου στην κριτική που του γίνεται ότι είναι ο υποψήφιος που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την Κυριακή είναι η ώρα να γίνει η κάθε μία και κάθε ένας από εμάς η Αλλαγή που έχουν ανάγκη η παράταξη και η Ελλάδα. Η συμμετοχή είναι σημαντική, η ψήφος είναι δύναμη ανατροπής και σας καλώ να είστε όλες και όλοι εκεί, γιατί η ελπίδα έχει φωνή, έχει όνομα, έχει τη φωνή και το όνομά σας», ήταν το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου.

Για εξωθεσμικά κέντρα

«Το στοίχημα της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου είναι εάν αδιαφανείς μηχανισμοί και εξωθεσμικά κέντρα ισχύος θα ελέγξουν την ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης ή οι πολίτες θα επιβάλουν την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του», είπε από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης, επαναλαμβάνοντας αυτό που ήδη έχει πει ο Γ. Παπανδρέου.

«Πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, ένα κίνημα από κάτω προς τα πάνω, που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους, αντιμετωπίζει θεσμικά τις αδικίες και ανισότητες, είναι δίκαιο και τολμά τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, χτίζοντας πάντοτε τα θεμέλια των κοινωνικών αλλαγών με όραμα τις επόμενες γενιές», ήταν το τελευταίο μήνυμα του Παύλου Χρηστίδη.

Οι κάλπες ανοίγουν το πρωί της Κυριακής με την ανατολή του ηλίου στις 7 και θα κλείσουν (εκτός απροόπτου) στις 19:00. Τα πρώτα αποτελέσματα, περίπου στο 15%, αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν, ενώ τα τελικά περίπου τα μεσάνυκτα.