Πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του νέου κορωνοϊού είναι οι Ελληνες πολίτες. Το 64,2% θα κάνει το εμβόλιο μόλις κυκλοφορήσει και κατόπιν όλων των επίσημων εγκρίσεων, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά και διαδικτυακά τον τρέχοντα μήνα.

Το  23,7% των ερωτώμενων αναφέρει πως δεν θα εμβολιαστεί και 12,1% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ του δίδυμου Κικίλια/Κοντοζαμάνη συγκριτικά με εκείνο των Ξανθού/Πολάκη, όσον αφορά στην ικανότητα καλύτερης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Οπως αποτυπώνεται στην ίδια έρευνα, η τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπερισχύει με 58,4% έναντι 10,9% των δύο πρώην υπουργών.

Στην ίδια έρευνα το 51,7% υποστηρίζει πως το δεύτερο lockdown που είναι σε ισχύ σήμερα ήταν αναπόφευκτο, ενώ το 46,4% σημειώνει πως θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Στην ερώτηση: “Ανεξάρτητα από́ το κόμμα που ψηφίζετε, ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης κράτησε μέχρι τώρα την πιο υπεύθυνη στάση στο θέμα της πανδημίας (με προτάσεις, με εποικοδομητική́ αντιπολίτευση κτλ.), κερδισμένο είναι το “Κανένα” κόμμα με ποσοστό 48,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 26,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, το ΚΚΕ με 2,3% και το ΜΕΡΑ25 με 2%.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τις απαντήσεις 1.005 ατόμων πανελλαδικά, που συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview.