Επιβεβαιώνονται οι χθεσινές πληροφορίες – πρώτο ανέβασε το θέμα χθες το newpost.gr – ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι επιμένουν στη διαφωνία τους και δεν καταβάλλουν το 40% της μηνιαίας αποζημίωσης στο κόμμα.

Παράλληλα δεν αποδέχονται να παραχωρήσουν στο κόμμα τους τρεις από τους πέντε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες, όπως είχε ζητήσει ο κ. Σκουρλέτης στην προηγούμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν διαφωνήσει αρκετοί, ανάμεσά τους – σύμφωνα με πληροφορίες – και η γραμματέας της ΚΟ Ολγα Γεροβασίλη.

Δεν έγινε γνωστό, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αν το θέμα έθεσε ξανά χθες ο κ. Τσίπρας, φέρεται όμως ενοχλημένος. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται αρκετά ενοχλημένος από το γεγονός ότι πρόκειται για άλλο ένα θέμα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος στο εσωτερικό του.
Στο μεταξύ, στην Ιταλία θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο κ. Τσίπρας – μετά τη συμμετοχή του στο Ambrosetti Club για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που μετέχει στη νέα κυβέρνηση, ενώ θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους από το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων, την Ιταλική Αριστερά και στελέχη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.