«Δεν ήμουν ο πρώτος εγώ που έφυγα από το Ποτάμι. Εγώ πίστευα ότι θα έμενα τελευταίος στη Σεβαστουπόλεως» είπε ο Γιώργος Αμυράς.

«Το Ποτάμι δεν το διέλυσα εγώ. Ήμουν ο έβδομος από τους οκτώ βουλευτές που αποχώρησαν», είπε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Αμυράς.

«Δεν ήμουν ο πρώτος εγώ που έφυγα από το Ποτάμι. Εγώ πίστευα ότι θα έμενα τελευταίος στη Σεβαστουπόλεως. Κάθε φορά που πήγαινα, όμως, στο Ποτάμι, έβρισκα διαφορετικές κλειδαριές. Τη μια Ποτάμι γινόταν ΠΑΣΟΚ, την άλλη έφευγε από το ΠΑΣΟΚ. Τη μια ξιφουλκούσε κατά της κυβέρνησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, λόγω των Πρεσπών, και την άλλη τασσόταν αναφανδόν υπέρ της κυβέρνησης για την ίδια Συμφωνία. Πότε να υποστηρίζει το Ποτάμι ότι ο Τσίπρας ήταν ανίκανος και πότε να τον στηρίζει μέχρι τέλους ακόμα και αν χρειαζόταν να αντικαθιστά βουλευτές ή υπουργούς των ΑΝΕΛ», είπε ο κ. Αμυράς.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Ποταμιού «Ο Αμυράς στο δρόμο του Δανέλλη», ο βουλευτής είπε ότι αποχώρησε από το Ποτάμι επειδή ακριβώς δεν ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο του Δανέλλη. «Πάλευα ως και την τελευταία στιγμή να σταματήσω τον παραλογισμό που επικρατούσε στο κόμμα, να διαμηνύσω σε όλους ότι αυτό το ατελείωτο πολιτικό εκκρεμές, διέλυε κάθε ορθολογική σκέψη και απωθούσε τους πιο πιστούς φίλους του Ποταμιού. Το καλοκαίρι ψηφίζαμε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών και έξι μήνες μετά στηρίζει το Ποτάμι την κυβέρνηση γι΄αυτή την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε: «Είχα και έχω σταθερές απόψεις και γι΄αυτό αποχώρησα από το Ποτάμι. Είχα και έχω σταθερές απόψεις για την κυβέρνηση που θεωρώ ότι πρέπει φύγει άμεσα αλλά και για τη συμφωνία που έφερε την οποία απορρίπτω και καταψηφίζω. Δεν ήθελα, ούτε θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου, να κάνω τα ρεπό των Ανεξάρτητων Ελλήνων εν ονόματι μιας κυβέρνησης που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, είναι ανίκανη και ανάξια εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα άξια και ικανή για ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών».