Την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά, που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών, υπογράμμισε, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει μία πλατιά εκστρατεία οργανωτικής ανασυγκρότησης αμέσως μετά το καλοκαίρι ώστε να αρχίσει τον μετασχηματισμό του σε μεγάλο κόμμα του προοδευτικού χώρου, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως βασικό στόχο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ισοδυναμούν τουλάχιστον με το 10% των ψηφοφόρων του έως το επόμενο συνέδριο, το οποίο αναμένεται προς τα τέλη του έτους.

Σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι 30.000 και ο κ. Τσίπρας έθεσε ουσιαστικά στόχο για 170.000.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η διεύρυνση πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ηλικιακή ομάδα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Κατά την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το πάγιο μήνυμα πως το ποσοστό 31,53% που απέσπασε η Κουμουνδούρου στις βουλευτικές εκλογές αποτελεί επιβεβαίωση ότι η παράταξη έχει εδραιωθεί ως κύριος εκφραστής του αριστερού – προοδευτικού χώρου.

Υπογράμμισε ωστόσο πως αυτό δεν επιτρέπει επανάπαυση, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει την διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος.