Με εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων στις 34 ΤΟΜΥ της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκη συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Πετινέας όσο και τα άλλα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχα την “αποδυνάμωση των δομών υγείας”, καθώς όσοι εργάζονται με διετείς συμβάσεις αποχωρούν δίχως να αναπληρώνονται τα κενά. Όπως ανέφεραν, η πλήρης στελέχωση των μονάδων απαιτεί δώδεκα άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και διοικητικούς υπαλλήλους, ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν καλύπτεται σήμερα. Για παράδειγμα, στις 16 ΤΟΜΥ της Θεσσαλονίκης εργάζονται 110 από τους περίπου 200 που χρειάζονται. Εξέφρασαν την αγωνία τους για τις δομές και τόνισαν πως είναι αναγκαίο να ενισχυθούν. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην κατάσταση συνολικά της δημόσιας υγείας, που επιδεινώθηκε στο πλαίσιο της πανδημίας τις ελλείψεις και τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. “Παλεύουμε για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό” σημείωσε, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις κατά καιρούς του κόμματος. “Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μονιμοποίηση όλων των γιατρών, νοσηλευτών, όλου του προσωπικού, να μην είναι έρμαια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου και χωρίς μοριοδότηση με υπουργική απόφαση, να γίνουν προσλήψεις και νέου προσωπικού για να καλυφθούν πραγματικά οι ανάγκες” πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Επεσήμανε, ότι το ΚΚΕ μπορεί και θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, θα ασκήσει πίεση “παρότι οι κυβερνώντες έχουν χαράξει μια ρότα, προδιαγεγραμμένη προκειμένου να ενισχύσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας αφού βασική κατεύθυνση της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι υποστηρικτική των ιδιωτών”. Πρόσθεσε ότι για το ΚΚΕ η υγεία “δεν μπορεί να υπάγεται στο κριτήριο του κόστους – οφέλους, πελάτης και κέρδος,” ενώ θα έπρεπε η ΠΦΥ να ενισχυθεί, να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, να υπάρξει άμεση παρέμβαση στο κρίσιμο θέμα της πρόληψης. “Εμείς παλεύουμε και για προσλήψεις προσωπικού, να λυθεί το ζήτημα άμεσα και σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του”, κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.