Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Η Διαδικασία Διαλογισμού «NATO 2030», οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η Εαρινή Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε συνομιλίες με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Σοφί Βιλμές. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με θέμα τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο με τον Ζοζέπ Μπορέλ όσο και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.