Κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ΕΣΥ απευθύνει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του δίνουν αυτήν την περίοδο μια άνιση μάχη με την πανδημία, σε συνθήκες αποδιοργάνωσης των νοσοκομείων και εξουθένωσης του προσωπικού, με λιγότερες δυνάμεις, με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς την παραμικρή στήριξη. Και, κυρίως, με μια κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας για να υλοποιηθεί το σχέδιο των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοποίησης των “φιλέτων” του ΕΣΥ», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας είναι ξεκάθαρα πλέον πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση. Και με το σχέδιό της για το “Νέο ΕΣΥ”, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας επιχειρούν να δώσουν τη “χαριστική βολή” στη δημόσια περίθαλψη», προσθέτει.

Ο τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «απέναντι σ’ αυτήν την “ανθυγιεινή” και αντικοινωνική στρατηγική, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του».

«Η αυριανή κινητοποίηση και τα συλλαλητήρια υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που διοργανώνουν φορείς των υγειονομικών και της κοινωνίας είναι σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Γι’ αυτό και ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, τους Συλλόγους των ασθενών, τις τοπικές κοινωνίες, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις αυτές και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον», καταλήγει ο κ. Ξανθός.