Μετά από αρκετές ημέρες προσπάθειας να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο πολιτικό σκηνικό, η κυβέρνηση σήκωσε χθες το γάντι και με όπλο τις δηλώσεις των ίδιων των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων διέψευσε με στοιχεία και εξέθεσε τον Αλέξη Τσίπρα, που επιμένει στα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων.

Με αφορμή νέες δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις οποίες ο κ. Τσίπρας αποδίδει ευθύνη στην κυβέρνηση για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από Covid-19 και κάνει λόγο για λογοδοσία στους πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε πια ευθέως τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σκοπίμως σπεκουλάρει σε καταστροφές και θανάτους, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη και τον κοινό αγώνα όλων απέναντι στον πιο ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό».

«Σπεκουλάρει γιατί πιστεύει ότι έτσι θα αποκτήσει ακροατήριο. Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον κ. Τσίπρα», είπε επί λέξει ο Στέλιος Πέτσας για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας «ανακάλυψε» σύμβαση η οποία έχει ήδη αναρτηθεί στη «Διαύγεια» πριν από έξι μήνες. Μία σύμβαση που όπως έχει εξηγήσει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ, των ΚΟΜΥ.

Ενα υποσύστημα δηλαδή που καταλήγει, όπως και όλοι οι δειγματολήπτες στη χώρα μας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών Covid-19. Και έχει υπογραφεί και αναρτηθεί στη «Διαύγεια» εδώ και έξι μήνες και στην πλατφόρμα της Κομισιόν για δημόσιες συμβάσεις!

«Συνεχίζει ο κ. Τσίπρας την αθλιότητα της συνωμοσιολογίας και της διασποράς ψευδών ειδήσεων για δήθεν “μαγείρεμα” στοιχείων, ενώ από την Κυριακή, που έγινε το πρώτο δημοσίευμα, κορυφαία μέλη της επιτροπής των ειδικών σε δημόσιες δηλώσεις τους διέψευσαν κατηγορηματικά τα μυθεύματα περί διπλών βιβλίων», συνέχισε ο κ. Πέτσας, θυμίζοντας ότι:

  1. Ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «έγραψαν για διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ λες και θα κλέψει κάποιος την εφορία. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει».
  2. Ο κ. Σύψας είπε ότι «εάν είχα υποψιαστεί εγώ προσωπικά σαν επιστήμονας, αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι γίνεται οποιοδήποτε είδος κακής χρήσης των δεδομένων του ΕΟΔΥ, οποιοδήποτε “μαγείρεμα” δηλαδή, θα είχα παραιτηθεί πρώτος και θα είχα καταγγείλει τα πάντα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι με τη στάση του ο κ. Τσίπρας υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τον κοινό αγώνα όλων απέναντι στον πιο ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό.

Οτι σπεκουλάρει σε καταστροφές και θανάτους γιατί πιστεύει ότι έτσι θα αποκτήσει ακροατήριο. Και ότι τελικά αντιπολιτεύεται τον εαυτό του, καθώς το μόνο που πετυχαίνει είναι να υπενθυμίσει πόσο ίδιος μένει με την περίοδο που επί των ημερών του πλεκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωστό γαϊτανάκι με δημοσιογράφους και υπουργούς του, υπό την επίβλεψη της White Porscha (σ.σ.: θυμίζοντας τις καταγγελίες Καλογρίτσα).

Αφορμή για την επίθεση της κυβέρνησης κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η επίθεση που είχε εξαπολύσει λίγο πριν ο κ. Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην οποία -κάνοντας σημαία του το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία»- σημειώνει ότι αποκαλύφθηκε η σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων πέρα από αυτό της ΗΔΙΚΑ και κάνει λόγο για παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων που οδήγησε «σε πρωτοφανές μπάχαλο με αποτέλεσμα τα στατιστικά στοιχεία, βάσει των οποίων οι επιστήμονες κλήθηκαν να αποφανθούν, να είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα».

Ο κ. Τσίπρας δεν κρύβει, πάντως, τον πραγματικό του στόχο πίσω από αυτήν την επίθεση λάσπης και λαϊκισμού, που είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών, αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια.

Ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί η ευθύνη προφανώς αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και επειδή η ευθύνη αυτή έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει. Οχι στην αντιπολίτευση, αλλά στους πολίτες», κατέληξε στη δήλωσή του.

Σε μεγάλη απόσταση, πάντως, από τη «ρητορική εσωτερικού» και επιβεβαιώνοντας τη διπλή γλώσσα για τη δημιουργία εντυπώσεων ακόμα και σε καιρούς εθνικής κρίσης, ο κ. Τσίπρας είπε ανάμεσα σε άλλα στο συνέδριο του «Economist»:

«Παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει ουσιαστικά σελίδα η χώρα, καθώς έχουμε στη διάθεσή μας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, που είναι σημαντικοί. Το νέο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από μια στροφή στην ποιότητα, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας».