Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, σχολίασε στον ρ/φ ΑLPHA 9,89 τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ περί «κυβερνητικής τερατογένεσης».

Ο Δ. Μάντζος είπε χαρακτηριστικά: «Προσπάθησε ο κ. πρωθυπουργός να διαδώσει “ψεκασμένα” σενάρια για συγκυβερνήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην του κ. Βελόπουλου, στον οποίο ίσως έκλεισε και το μάτι. Σε κάθε περίπτωση αυτά δεν μας αφορούν. Έχουμε πει πολλούς μήνες τώρα ποια είναι η δική μας αποστολή, ποια είναι η δική μας δουλειά. Εμείς θέλουμε να έχουμε τη δική μας ξεχωριστή εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου, τόσο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, στις καθεστωτικές λογικές τους, στις αναχρονιστικές πρακτικές που διαδοχικά υιοθέτησαν και προφανώς για όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να είναι μια θετική δύναμη μεταρρύθμισης με το δικό του ευδιάκριτο ιδεολογικό και αξιακό στίγμα και ξεκαθάρισε: «Κανένα μέτωπο δεν μας αφορά, πολλώ δε μάλλον αυτά που δημιουργεί ο κ. Μητσοτάκης για τους ευνόητους λόγους της δικής του προσωπικής και πολιτικής επιβίωσης».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «όταν δεν είμαστε αρεστοί στον κ. Μητσοτάκη, γινόμαστε αίφνης συμπλήρωμα στον κ. Τσίπρα. Όπως ήμαστε πριν από 1,5 μήνα το “συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας” όταν οι επιλογές μας δεν ήταν αρεστές στον κ. Τσίπρα. Όλο αυτό το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί διαισθάνεται την ήττα, διαισθάνεται την αποκαθήλωση του επιτελικού του κράτους. Αλλά αυτό το οποίο πρέπει να λάβει ως μήνυμα -και θα το λάβει και στις εκλογές- είναι ότι κανείς αλαζονικός κυβερνήτης δεν μπορεί να επιβάλει στον λαό πώς θα ψηφίσει, ούτε στην παράταξή μας πώς θα κινηθεί» επισήμανε.

Κλιμακώνοντας τις επικρίσεις στον πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε ότι η χώρα «δεν είναι μια αποικία, όπου ο κυβερνήτης διατάσσει και επιβάλλει. Αλλά μια ώριμη Δημοκρατία με ένα ώριμο εκλογικό σώμα που ακούει, συγκρίνει, κρίνει και ψηφίζει. Και θεωρούμε ότι η αλαζονεία και ο καθεστωτισμός, αυτή η αίσθηση ιδιοκτησίας της πολιτικής εξουσίας, θα τιμωρηθεί από το εκλογικό σώμα όταν έρθουν οι εκλογές».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δ. Μάντζος ξεκαθάρισε: «Στόχος μας είναι να είμαστε πρωταγωνιστές. Είμαστε μια μεταρρυθμιστική δύναμη με θετική ατζέντα, με προτάσεις για τον τόπο. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε έχουμε ανάγκη τα σκάνδαλα για να έχουμε λόγο ύπαρξης, όπως άλλα κόμματα. Εμείς θέλουμε με τη δική μας εναλλακτική πρόταση να κάνουμε ένα προγραμματικό πλαίσιο ελκυστικό για τους πολίτες. Αυτό θα το ξεκινήσουμε από την Τετάρτη με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, με τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας, ενός προγράμματος κυβερνητικού. Θέλουμε να είμαστε μια κυβερνητική δύναμη αξιοπιστίας και σοβαρότητας και έτσι να αξιολογηθούμε από τους πολίτες».