Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου αναφερόμενος στη χθεσινή κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα της παρακολούθησής του, σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «ήταν παρών, ως όφειλε απέναντι στη Βουλή, την Επιτροπή και τον ελληνικό λαό, για να επιστήσει την προσοχή των βουλευτών στο δεύτερο ολίσθημα της κυβέρνησης, μετά το πρώτο των παράνομων παρακολουθήσεων, που είναι η προσπάθεια συσκότισης η οποία ξεκινά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Εξήγησε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε την απουσία ουσιωδών μαρτύρων της υπόθεσης από τη διαδικασία, και επέρριψε την ευθύνη τόσο στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής όσο, κυρίως, στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Σπυρόπουλος πρόσθεσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, έχοντας «ήδη λάβει επίσημη απάντηση από την ΑΔΑΕ ότι, βάσει του νόμου που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, είναι παράνομη η ενημέρωση του» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης».

Κληθείς να σχολιάσει τον δημοσκοπικό αντίκτυπο της υπόθεσης των υποκλοπών για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν αναδεικνύουμε αυτήν την ιστορία ούτε για προσωπικό συμφέρον του Νίκου Ανδρουλάκη ούτε για κομματικό συμφέρον της παράταξης. Είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας απέναντι στον ελληνικό λαό και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς, η οποία έχει διασυρθεί. Δεν υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. Όλα αυτά τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός και από εκείνον θα κριθεί και η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά».

Σχετικά με τα σενάρια σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι τα διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, κατά τη διακυβέρνηση του, απέδειξαν πως ούτε αυτοί σέβονται το κράτος δικαίου, κάνοντας επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν τους αντικατέστησε ο ελληνικός λαός για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του και να κάνει τα ίδια. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε συμψηφισμούς. Θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να υπάρξει Δημοκρατία και κράτος δικαίου σε αυτήν τη χώρα, που θα σέβεται τον κάθε πολίτη ξεχωριστά».