Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης», ανέφερε σύμφωνα με τις πηγές σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία» επισήμαιναν οι ίδιες πηγές και υπογράμμιζαν οτι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής.

Όπως αναφέρει ο Μπάμπης Παπαναγιώτου στο ρεπορτάζ του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής,  σκέψεις για βελτιωτικές κινήσεις ή κινήσεις διεύρυνσης της κοινωνικοπολιτικής βάσης της κυβέρνησης υπάρχουν πολλές στο Μέγαρο Μαξίμου. Απόφαση για «άμεσο ανασχηματισμό» δεν υπάρχει. Και μάλλον η αντίθετη άποψη υπερισχύει.

Ο,τι είναι να γίνει -κι αν γίνει-, θα γίνει αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός της εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσει σε μια κίνηση διάψευσης των σεναρίων, με στόχο να σταματήσει η συζήτηση που φουντώνει όχι μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και μεταξύ «ανησυχούντων» και «επίδοξων» υπουργών. Καθώς -εκτός των άλλων- αυτή η συζήτηση έχει ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια ενός είδους «εσωστρέφειας». Η οποία δεν επιτρέπει στις κυβερνητικές μηχανές να δουλεύουν στο «φουλ», όπως απαιτούν οι συνθήκες και ζητά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έχει «πέσει» πάνω στην οικονομία και καθοδηγεί προσωπικά τη διαμόρφωση της τελικής -μέχρι… νεωτέρας, βάσει των δεδομένων που θα διαμορφωθούν- απόφασης της κυβέρνησης, με στόχο τη συγκράτηση της ύφεσης, την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων και κυρίως τη δραστική τόνωση του κρίσιμου για την Ελλάδα τρίπτυχου «τουρισμός-μεταφορές-εστίαση». Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί το «τρίτο πακέτο στήριξης», το οποίο υπηρετεί τις ανωτέρω προτεραιότητες. Το Μαξίμου γνωρίζει ότι η πραγματική δοκιμασία για την οικονομία θα έρθει από τον Ιούνιο και μετά. Οπότε πασχίζει να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ουσιαστική και γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας, κρατώντας κι ένα «κομπόδεμα» για το φθινόπωρο, αν και εφόσον χρειαστεί.