Lockdown: Πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της ανησυχητικής εικόνα που παρουσιάζει η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το τοπικό lockdown θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ τα μαγαζιά δεν θα μπορούν να παίζουν μουσική από σήμερα το απόγευμα (18:00).

Η κατάσταση αναμένεται να επανεξεταστεί τη Δευτέρα (26/07).

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυέως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Lockdown στη Μύκονο: Το είχε… προαναγγείλει ο Χαρδαλιάς

Το lockdown στη Μύκονο είχε… διαφανεί από την τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, αυτή της περασμένης Πέμπτης (15.07.2021) όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για συγκεκριμένες περιοχές.

Τότε είχε πει ότι μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος.

«Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές» είπε πει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Lockdown στη Μύκονο: Πάρτι σε βίλες δίχως κανένα μέτρο προστασίας

Όλο αυτό το διάστημα στο «νησί των ανέμων» τα πριβέ πάρτι σε βίλες είχαν την τιμητική τους. Γνωστοί DJs και καλεσμένοι με υψηλά βαλάντια διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δίχως να τηρούν κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι τον Αύγουστο κάθε εβδομάδα διοργανώνονταν σε μυστικές τοποθεσίες του νησιού και με ανώνυμες προσκλήσεις περίπου 3-4 πριβέ πάρτι. Φέτος, το… ξενόφερτο έθιμο φαίνεται να ξεκίνησε αρκετά πιο νωρίς, ενώ αναμένεται να «ανθίσει» μετά και τους πρόσφατους περιορισμούς που αφορούν μόνο καθήμενους και εμβολιασμένους στα νυχτερινά κέντρα.

Ολα αυτά, μετέτρεψαν το νησί μέσα σε λίγες ημέρες σε υγειονομική βόμβα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου στη Μύκονο επιβεβαιώθηκαν συνολικά 331 κρούσματα κορωνοϊού!

  • 10 Ιουλίου: 39 κρούσματα
  • 11 Ιουλίου: 41 κρούσματα
  • 12 Ιουλίου: 42 κρούσματα
  • 13 Ιουλίου: 36 κρούσματα
  • 14 Ιουλίου: 47 κρούσματα
  • 15 Ιουλίου: 86 κρούσματα
  • 16 Ιουλίου: 40 κρούσματα

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Τα μέτρα καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό – Δεν τα περιμέναμε

Αιφνιδιασμένος με τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στο νησί εμφανίστηκε ο Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου, Αλέξανδρος Κουκάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά».

«Δεν το περιμέναμε» είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι το νησί φιλοξενεί 20.000 άτομα. «Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς», επισήμανε σχετικά, εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου.

«Η Μύκονος είναι στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού», ανέφερε επίσης ο αντιδήμαρχος.

Έως τη μεθεπόμενη Δευτέρα (26/7) επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 στη Μύκονο, ενώ απαγορεύεται και η μουσική στα μαγαζιά.