Με ανάλογο τρόπο που έκλεισε η περσινή τηλεοπτική χρονιά, ξεκίνησε και η φετινή για την Ελένη Μενεγάκη και την μεσημεριανή εκπομπή της στον Alpha όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης. Φυσικά αυτά δεν απασχολούν πλέον ούτε εκείνη ούτε και το κανάλι, αφού μιλάμε για μια εκπομπή που φέρνει τα λεφτά της στο πολλαπλάσιο και θα το κάνει ακόμα και με 10%.

Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται από τα χαμηλά νούμερα της πρεμιέρας της ότι ως τηλεοπτικό πρόσωπο έχει χάσει εντελώς το μεγάλο έρεισμα που είχε στο τηλεοπτικό κοινό και δη στο δυναμικό τμήμα του πριν από μια τριετία ή τετραετία για παράδειγμα.

Πιο συγκεκριμένα, το 16,4% και το 19,5% σε γενικό και δυναμικό αντίστοιχα, δεν είναι άσχημα νούμερα. Όχι όμως για μια πρεμιέρα. Το καλό βέβαια είναι ότι ο τρόπος που έχει δομηθεί η εκπομπή φέτος ίσως φέρει μια μικρή άνοδο σε σχέση με πέρσι, αλλά κι ότι επειδή δεν έμοιαζε με πρεμιέρα, αλλά με συνέχεια από πέρσι, δεν θα υπάρξει μεγάλη πτώση σε αυτούς τους αριθμούς για την Ελένη Μενεγάκη.

Αν κάποια μπορεί να είναι χαρούμενη από την επιστροφή της Ελένης είναι μια άλλη Ελένη. Η Ελένη Τσολάκη είδε επιτέλους ένα καλό lead in που οδήγησε και σε άνοδο των δικών της ποσοστών που έγιναν διψήφια με 13,7% και 15,4%.