Ο Ίβηρας με δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς εκτίμησε ότι θα “γίνει ένας από τους κορυφαίους τενίστες παγκοσμίως”.

H καρδιά» του ελληνικού αθλητισμού χτυπά το πρωί της Πέμπτης στη Μελβούρνη. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία και συναντά στα ημιτελικά έναν θρύλο του αθλήματος.

Τον 32χρονος Ισπανό, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος επικράτησε στους «8» του Φράνσις Τιαφό με 3-0 σετ. Η αναμέτρηση του Australian Open θα διεξαχθεί την Πέμπτη (24/1) στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Όπως αναμενόταν, ο ημιτελικός του Australian Open ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ράφα Ναδάλ είναι ήδη sold out, καθώς έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια!

Το απόγευμα της Πέμπτης (πρωί για την Ελλάδα), η Rod Laver Arena θα γεμίσει ασφυκτικά από 15.000 θεατές, που θα παρακολουθήσουν από κοντά την μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ράφα Ναδάλ!

Όλα τα εισιτήρια έχουν κάνει φτερά και είναι δεδομένο πως ο Έλληνας τενίστας θα έχει και πάλι την έντονη υποστήριξη δεκάδων Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούν από την αρχή του Australian Open τις προσπάθειες του Τσιτσιπά κι έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους κι εντός γηπέδου!

Χαρακτηριστικές είναι, πάντως, και οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς τα φθηνότερα κοστίζουν 125 ευρώ, ενώ τα ακριβότερα φτάνουν τα 403 (!) ευρώ, για μια θέση στα καθίσματα δίπλα στο κορτ!

 Ναδάλ: O Τσιτσιπάς μπορεί να τους νικήσει όλους

Ο Ισπανός πρωταθλητής μετά την επικράτηση του με 3-0 σετ επί του Τιαφό επικύρωσε την θέση του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, όπου θα βρει απέναντι του, τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος επικράτησε με 3-1 του Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ο 32χρονος τενίστας στις δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για τον Έλληνα αντίπαλο του.

«Βελτιώνεται συνεχώς και κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά. Τον έχω αντιμετωπίσει σε τελικούς του Τορόντο και στη Βαρκελώνη. Έκανε ένα σπουδαίο ματς σήμερα και είναι ήδη ένας από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

Τσιτσιπάς: Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε για το αν σκέφτηκε ποτέ να μετακομίσει ποτέ στην Αυστραλία για να τον βοηθήσει περισσότερο στην καριέρα του στο τένις και η απάντηση που έδωσε ήταν ιδιαίτερη.

Για 15 λεπτά οι δημοσιογράφοι τον «βομβάρδιζαν» με ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου με ερωτήσεις. Για το μακρύ του μαλλί και τα βίντεο στο Youtube, μέχρι και το πέρασε το βράδυ μετά την πρόκριση του Φέντερερ.

Και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το πόσο κοντά βρέθηκε στο να μετακομίσει στην Αυστραλία κάτι που θα τον βοηθούσε στην καριέρα του.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν ποτέ κοντά σε κάτι τέτοιο. Ισως για τους Αυστράλους να γινόταν κάτι τέτοιο αλλά όχι δεν ήμουν ποτέ κοντά.

Ειμαι περήφανος που είμαι Ελλήνας και που εκπροσωπώ το μπλε και το άσπρο της χώρας μου και αυτή τη σημαία», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος απέκλεισε τον Μπαουτίστα Αγκούτ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open.

Στο 10:20 η ερώτηση και η απάντηση του Ελληνα τενίστα.