Ο Αύγουστος είναι ο δημοφιλέστερος μήνας για να κάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το να διαλέξεις όμως την τέλεια τοποθεσία για να περάσεις τις διακοπές σου όπως επιθυμείς δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα.

Γράφει η Ευανθία Καρρά 

Όλοι μπορούν να μείνουν ικανοποιημένοι… Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε και πολύ τον ήλιο και δεν σας ενοχλεί η ζέστη μπορείτε να πάτε στο Όσλο καλοκαιρινές διακοπές που η ανατολή είναι στις 10 το πρωί! Αν προτιμάτε τη φύση, οι Φιλιππίνες είναι οι πρωταγωνίστριες του Αυγούστου στο πράσινο ενώ αν αγαπάτε τα άγρια ζώα, η Κένυα είναι ιδανική.

Στο νέο τεύχος του ET Magazine του EleftherosTypos.gr σας παρουσιάζουμε 13 προορισμούς για όλα τα γούστα που καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών τουριστών τον φετινό Αύγουστο!

Νησί Mackinac / Μίσιγκαν / ΗΠΑ 

Ο Αύγουστος είναι ο τέλειος μήνας για να επισκεφτείς το νησί. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο, να κάνουν βαρκάδες, να ψαρέψουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην ιστιοπλοΐα και να επισκεφτούν μουσεία για τον πόλεμο του 1812. Για τους λάτρεις των γλυκών και δη της σοκολάτας, κάθε Αύγουστο διοργανώνεται το φεστιβάλ με Fudge, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα δημιουργήματα παραγωγών από όλη τη χώρα.

Νησί Martha’s Vineyard/ Μασαχουσέτη / ΗΠΑ 

Αγαπημένο μέρος των Αμερικανών για καλοκαιρινές διακοπές. Πρόκειται για ένα γοητευτικό νησί με βρετανική αρχιτεκτονική, αμμώδεις παραλίες και έχει ως σήμα κατατεθέν τον πολυφωτογραφημένο και πλέον διάσημο φάρο του. Τον Αύγουστο το κλίμα είναι ιδανικό για βόλτες με σκάφος ενώ ενδείκνυται και για ψώνια καθώς έχει πολλές μπουτίκ. Παρόλο που έχει τη φήμη πως οι τιμές είναι «τσιμπημένες» σε σχέση με άλλα μέρη, μπορείτε κάλλιστα να κάνετε τις διακοπές σας εκεί, απλά πρέπει να ψάξετε πολύ.

Σιάτλ / Ουάσιγκτον / ΗΠΑ 

Η τέλεια εποχή για να επισκεφτείς το Σιάτλ είναι τον Αύγουστο αφού το κλίμα είναι ιδανικό για να κάνεις βόλτες σε όλη την πόλη. Ιδανική για να περάσεις το απόγευμα σου είναι το Pike’s Place Market και να ψάξεις για να εντοπίσεις τα κρυμμένα μαγαζιά που οι περισσότεροι τουρίστες δεν γνωρίζουν. Μπορείς να… πεταχτείς και το Puget Sound για πιο εξεζητημένο φαγητό, μπύρες και καφέδες. Το Σιάτλ απευθύνεται περισσότερο σε ταξιδιώτες και όχι τουρίστες εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι η πόλη των αντιθέσεων: όσο αναπτύσσεται τεχνολογικά, τόσο αυξάνονται οι άστεγοι.

Άγιος Ιωάννης Νέας Γης / Καναδάς 

Κατά τη διάρκεια του χρόνο ο Άγιος Ιωάννης έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δεν ενδεικνύεται για διακοπές. Το σκηνικό αλλάζει κάθε Αύγουστο όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορίες, να μαζέψετε μούρα και να πάτε εκδρομή για να παρακολουθήσετε τις φάλαινες!

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ιδανικός και για τους λάτρεις της τέχνης. Στο κέντρο θα δείτε το γνωστό πολύχρωμο σπίτι ενώ ανεβαίνοντας στο λόφο της πόλης θα έχετε πανοραμική θέα. Εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της τέχνης και ιδιαιτέρως τους αρχιτέκτονες είναι το ψαροχώρι Quidi Vidi.

Ανγκουίλα / Καραϊβική 

Ο Αύγουστος είναι ιδανικός για να επισκεφτείτε τον παράδεισο του Πουέρτο Ρίκο.  Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 33 αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Καταδύσεις, καγιάκ, εκδρομές στη θάλασσα, είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για τους τουρίστες. Η μαγεία της Ανγκουίλα είναι η διαφορετικότητα των παραλιών της αφού κάθε μία έχει τη δική της ομορφιά ενώ η ανθρώπινη παρέμβαση έχει γίνει σε όλες με πολύ προσοχή.

Κοπακαμπάνα / Βολιβία

Μπορεί διάσημη σε όλο τον κόσμο να είναι η γειτονική Κοπακαμπάνα της Βραζιλίας, αλλά τον φετινό Αύγουστο πρέπει να δώσεις προσοχή στη Βολιβία. Η Κοπακαμπάνα εντοπίζεται στις ακτές της λίμνης Τιτικάκα και είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας. Μάλιστα, φημίζεται πως έχει τα καλύτερα ψαρικά για φαγητό στη Νότια Αμερική.

Βαρκελώνη / Ισπανία 

Πάντα είναι καλή στιγμή για να επισκεφτείς τη Βαρκελώνη. Ιδανικά όμως είναι το καλοκαίρι και ιδιαιτέρως τον Αύγουστο. Με σύμμαχο τον ήλιο, μπορείς να εξερευνήσεις την πόλη, να χαθείς στα πάρκα και να ανακαλύψεις υπέροχα μαγαζιά και καφέ. Αν θες παραλία, πήγαινε στη Μπαρτσελονέτα στο κέντρο της πόλης και αν είσαι φαν του εναλλακτικού επισκέψου τη διάσημη Σαγράδα Φαμίλια και κλείσε τη μέρα του τρώγοντας τάπας και πίνοντας κρασί σε ένα από τα δεκάδες μαγαζιά με ταράτσα.  Η μαγεία της Βαρκελώνης είναι πως μπορείς να κάνεις διακοπές για εβδομάδες, αφού πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις!

Όσλο / Νορβηγία 

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ηλιόλουστος μήνας για την πόλη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 βαθμούς Κελσίου. Και μπορεί για εμάς τους Έλληνες που πιστεύουμε ότι έρχεται το καλοκαίρι όταν ξεπερνάμε τους 28, να μας φαίνεται πως έχει κρύο για καλοκαίρι, αλλά μην ξεγελιέστε: Εξαιτίας της τοποθεσίας, οι 18 βαθμοί στο Όσλο είναι 35 στην Ελλάδα και ο ήλιος… καίει!

Η ανατολή γίνεται τις περισσότερες μέρες περίπου στις 10 το πρωί και ο ήλιος δύει στις 10 το βράδυ. Το 12ωρο ηλιοφάνειας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε την πόλη και να επισκεφτείτε κάστρα για να ταξιδέψετε πίσω στο 1.200 μ.Χ.

Κρακοβία / Πολωνία 

Ιστορία και νυχτερινή διασκέδαση συνδυάζονται αρμονικά στο «διαμαντάκι» της Πολωνίας, την Κρακοβία. Επισκεφτείτε τους καθεδρικούς ναούς, το παλάτι και το εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ για να εντρυφήσετε στην πολιτική και θρησκευτική ιστορία της χώρας. Αν σας αρέσει να είστε έξω, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα δεκάδες πάρκα που βρίσκονται σε κάθε γωνία της πόλης. Μόλις ο ήλιος δύσει, κατευθυνθείτε στην εβραϊκή γειτονιά για να δοκιμάσετε από τα καλύτερα «βρώμικα» που έχετε φάει ποτέ, χαλαρώστε σε μία μπυραρία και καταλήξτε στο δωμάτιο με ένα παγωτό στο χέρι.

Εθνικό καταφύγιο Μασάι Μάρα / Κένυα 

Κάθε Αύγουστο στο Μασάι Μάρα συγκεντρώνονται πάνω από δύο εκατομμύρια αντιλόπες, ζέβρες και γαζέλες αφού μεταναστεύουν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους παραμονεύουν λιοντάρια και κροκόδειλοι. Το δράμα δεν λείπει αλλά έχετε την επιλογή να μην το δείτε. Πρόκειται για ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Κάντι / Σρι Λάνκα 

Χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Αύγουστο για να γίνουν θεατές της βουδιστικής γιορτής «Esala Perahera». Ντόπιοι μεταμφιέζονται σε ελέφαντες, μουσική με ντραμς ακούγεται στους δρόμους και γίνονται χοροί με φωτιές. Παράλληλα γίνεται και το Φεστιβάλ…. Δοντιού προς τιμήν του Βούδα και του Ναού του Δοντιού στο Κάντι.  Πρόκειται για ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν σόου χορού, να επισκεφτούν βοτανικούς κήπους και να χαλαρώσουν γύρω από τη λίμνη.

Ιφουγκάο / Φιλιππίνες

Το να αντικρίσετε τις καλλιέργειες ρυζιού είναι μια εμπειρία ζωής. Βρίσκονται στην επαρχία τα τελευταία 2.000 χρόνια. Τον Αύγουστο βρέχει στις Φιλιππίνες όποτε οι καλλιέργειες είναι πιο πράσινες απ΄όλο το χρόνο. Οι λάτρεις της φύσης θα ενθουσιαστούν μόλις αντικρίσουν το θαύμα της σε όλο του το μεγαλείο!

Νησιά Περχέντιαν / Μαλαισία 

Η ανατολική ακτή φιλοξενεί κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες της νοτιοανατολικής Ασίας. Όσοι της επισκέπτονται κάνουν καταδύσεις και βρίσκονται τετ α τετ με γιγαντιαίες θαλάσσιες χελώνες, ακίνδυνους καρχαρίες και πολύχρωμους κοραλλιογενείς υφάλους. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ενώ έχει και πολλά κλαμπ για όσους θέλουν μεταμεσονύκτια διασκέδαση. Κάθε ακτή στα Περχέντιαν είναι μοναδική και ικανοποιεί τα γούστα όλων των ταξιδιωτών. Οπότε μπορείτε τη Δευτέρα να επισκεφτείτε μια ήσυχη παραλία με ξαπλώστρες, να φάτε και να κοιμηθείτε και την Τρίτη να πάτε σε beach bar, να πιείτε και να καταλήξετε σε κλαμπ!