Ο ίδιος τώρα απασχολεί ξανά τις αρχές, καθότι φαίνεται πως εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί διπλωματικά διαβατήρια, αλλά και για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αφρικάνικες χώρες

Υπό κράτηση βρίσκεται πρώην σωματοφύλακας του Εμμανουέλ Μακρόν μετά την έρευνα που ξεκίνησε για τη χρήση των διπλωματικών του διαβατηρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα στο Παρίσι.

Ο Alexandre Benalla, πρώην σωματοφύλακας και υπεύθυνος ασφαλείας του Γάλλου Προέδρου, απολύθηκε το περασμένο έτος μετά την κοινοποίηση ενός βίντεο, το οποίο τον έδειχνε να χτυπά διαδηλωτή την Πρωτομαγιά.

Ο ίδιος τώρα απασχολεί ξανά τις αρχές, καθότι φαίνεται πως εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί διπλωματικά διαβατήρια, αλλά και για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αφρικάνικες χώρες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Εισαγγελείς στο Παρίσι διεξήγαγαν προκαταρκτική έρευα για την κατοχή διπλωματικών των διαβατηρίων από τον πρώην σωματοφύλακα, αφού μολονότι δήλωσε ότι τα είχε επιστρέψει στα αρμόδια όργανα μετά την παραίτηση του, εκείνος φαίνεται ότι τα ανέκτησε από το προσωπικό του προέδρου Μαρκόν τον Οκτώβριο.