Η Τσέλσι υπερνίκησε το άσχημο ξεκίνημά της (αργό, ληθαργικό, νευρικό) στο παιχνίδι, σύμφωνα με τον προπονητή της Φρανκ Λάμπαρντ, και με έναν εντυπωσιακό «επίλογο» άρπαξε τη νίκη (2-1) από την Αρσεναλ και στέρησε τη χαρά στον νέο τεχνικό της Μικέλ Αρτέτα, που επανήλθε στο στάδιο Εμιρεϊτς με τη νέα ιδιότητά του.
Η Αρσεναλ (αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ) προηγήθηκε με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (13΄), ωστόσο οι «μπλε», αν και άργησαν να αντιδράσουν, ισοφάρισαν (83΄) με τον Ζορζίνιο κι «έκλεψαν» το τρίποντο τέσσερα λεπτά πιο μετά (87΄) με γκολ του Τάμι Εϊμπραχαμ. Και στα δύο τέρματα φέρει ακέραια ευθύνη η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, την οποίαν σταδιακά πρόκειται να αλλάξει ο Ισπανός προπονητής.

Η Τσέλσι (η πρώτη και μοναδική ομάδα με πέντε συνεχόμενες νίκες στην έδρα της Αρσεναλ) τελείωσε τις υποχρεώσεις της για το 2019 στην τετράδα, ενώ η Αρσεναλ κουτρουβάλησε στη δωδέκατη θέση, στο -11 από τη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ και χωρίς τρίποντο (εντός) από τις 6 Οκτωβρίου. Συμπληρώθηκαν ακριβώς εξήντα χρόνια από τότε που έχασε (ξανά) τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) στην έδρα της. «Ηταν πολύ σκληρός ο τρόπος που χάσαμε τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε θετικά στοιχεία στην ανάπτυξη μας, αλλά στο τέλος καμία αντίδραση. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες και δουλειά κι αυτό είναι πασιφανές», δήλωσε περίλυπος ο Αρτέτα.

Η Λίβερπουλ τελείωσε τη χρονιά (και με παιχνίδι λιγότερο) επικεφαλής της κατάταξης (και αήττητη) με 13 πόντους περισσότερους από τη δεύτερη Λέστερ μετά και τη νέα νίκη της με 1-0 (Σαντιό Μανέ 42΄) επί της Γουλβς. Η Λίβερπουλ (πενήντα παιχνίδια αήττητη στο «Ανφιλντ», στη μεγάλη αγγλική κατηγορία), που έχει (σκανδαλωδώς) πολλές βοήθειες εφέτος (εντός κι εκτός συνόρων) στηρίχθηκε και πάλι σε μια από αυτές. Το VAR. Μέτρησε κανονικά το γκολ του Μανέ, ενώ είχε προηγηθεί χέρι του Ανταμ Λαλάνα κι ακυρώθηκε τέρμα της Γουλβς (Τζόνι, 45΄). Με το τέλος του 2019 και την αρχή του δευτέρου γύρου η Τσέλσι μοχθεί για να μη χάσει την τέταρτη θέση κυρίως από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Τότεναμ, ενώ για το Γιουρόπα Λιγκ ερίζουν οι προαναφερόμενες, καθώς και οι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουλβς και βέβαια η Αρσεναλ αν βελτιωθεί γρήγορα.