Με «λευκή ισοπαλία» ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τη Λαμία, στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Το παιχνίδι ήταν μέτριο και το αποτέλεσμα δεν εξυπηρετεί την ομάδα της Πελοποννήσου, που παραχωρώντας την τρίτη εφετινή εντός έδρας ισοπαλία, έχασε την ευκαιρία να προωθηθεί ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία αποφεύγοντας μελλοντικές… ανησυχίες.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν επιθετικά, ξαφνιάζοντας τους Αρκάδες και στο 2ο λεπτό είχαν μια πολύ καλή στιγμή, με το εν κινήσει σουτ του Καραμάνου να περνά πάνω από το δοκάρι. Ο Αστέρας «πάτσισε» τις ευκαιρίες στο 16΄, με ένα γωνιακό σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ, από το ύψος της περιοχής, να αποκρούεται από τον Σαράνοφ. Αυτές ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις ενός ημιχρόνου που είχε μεν δύναμη, αλλά οι τακτικές υπερίσχυσαν.

Ο Γιώργος Παράσχος ξόδεψε νωρίς όλες τις αλλαγές του, καθώς τις ολοκλήρωσε μόλις στο 54΄ με τον Τσιλιανίδη να αντικαθιστά τον Φερνάντεθ που τραυματίστηκε, ενώ το ίδιο είχε γίνει στο 28΄, με τον Ορτέγκα να περνά στη θέση του Κυριακόπουλου. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού αλλά δεν είχαν ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Οι παίκτες του Χάβου είχαν εγκλωβίσει τον Αστέρα, χωρίς να ρισκάρουν να επιτεθούν πάντως, κι έτσι το θέαμα ήταν κακό στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 71΄ και ύστερα από σέντρα του Άνχελ ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 76΄ νέα κεφαλιά, του Αραβίδη αυτή τη φορά στο δεύτερο δοκάρι, ήταν αδύναμη και ο Σαράνοφ μάζεψε την μπάλα στις μοναδικές «υποφερτές» φάσεις της επανάληψης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιγκλέσιας – Μπαράλες, Μπερτόλιο, Πίτι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (29΄ Ορτέγκα), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Φερνάντεθ (54΄ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Μανιάς (46΄ Αραβίδης).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Μπαράλες, Μπερτόλιο (85΄ Πίτι), Καραμάνος, Τομάς (71΄ Επστάιν), Σκόνδρας, Βάντερσον, Μπλάζιτς (89΄ Μπουλούλης).