Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο αγώνα την προσεχή Τετάρτη (4/5, 21:00), με τον νικητή επί ελληνικού εδάφους να πανηγυρίζει την πρόκριση στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-42, 65-61, 78-77

Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που είχε να τελειώσει τη σειρά με τη Μονακό και πλέον μένει άλλη μία, μόνο που στην ίδια συνθήκη βρίσκονται πλέον και οι Μονεγάσκοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το τελικό σκορ 78-77 έφερε την σειρά στα ίσα (2-2) αφού εκπληκτικός ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε «νεκρό» χρόνο. Νωρίτερα βέβαια είχε πάρει την ομάδα στην πλάτη του και έκανε τα πάντα στο παρκέ.

Μπορεί ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να αστόχησε στα πρώτα του σουτ, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και με τον εντυπωσιακό Κώστα Παπανικολάου να πρωταγωνιστεί οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 6-12 (5’). Ο Μάικ Τζέιμς μπροστά στον φίλο του Κέβιν Ντουράντ είχε διάθεση για σκορ όμως με την μπάλα να ακουμπάει κοντά στο καλάθι (Φαλ, Βεζένκοβ) η διαφορά παρέμενε στο +6 (13-19, 8’). Οι γηπεδούχοι πάντως έτρεξαν, βρήκαν ρυθμό και έτσι η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο στους 19 πόντους.