Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα το πρωί ο 35χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος, το οποίο διέταξε την ανανέωση του διατάγματος κράτησής του για άλλες οκτώ ημέρες.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, η Αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στη λήψη 550 καταθέσεων, ενώ υπολείπονται άλλες 50. Παράλληλα, έχουν ληφθεί 427 τεκμήρια και αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε και σήμερα χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, η Νομική Υπηρεσία έχει αποφασίσει όπως με τη λήξη του νέου διατάγματος, να καταχωρήσει υπόθεση στο Κακουργιοδικείο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε Κοκκινη Λίμνη και λίμνη Μεμί, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Και στις δύο λίμνες το βάθος στο κέντρο τους είναι μεγάλο, με τη λάσπη να περιορίζει τις κινήσεις και να δυσχεραίνει την έρευνα. Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Π», προτάθηκε να ζητηθεί βοήθεια από το Ισραήλ το οποίο διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένους δύτες για τέτοιες επιχειρήσεις.

Όπως πληροφορούμαστε το αίτημα διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και αναμένεται η απάντηση των ισραηλινών αρχών.

Πηγή: Politis.com.cy