Τραγωδία στην Μαγαδασκάρη: Τουλάχιστον ένας νεκρός όταν ποδοπατήθηκαν οπαδοί σε γήπεδο

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 37 τραυματίστηκαν σε στάδιο της Μαδαγασκάρης, πριν  από την έναρξη του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων ανάμεσα στην Μαγαδασκάρη και την Σενεγάλη για το κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Δεκάδες άτομα ποδοπατήθηκαν στην είσοδο ενός σταδίου στην πρωτεύουσα της χώρας, πριν από την έναρξη του αγώνα.

Αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσαν ότι -για άγνωστο προς το παρόν, λόγο- προκλήθηκε άτακτη φυγή του συγκεντρωμένου πλήθους, που περίμενε να εισέλθει στο γήπεδο Μαχαμασίνα της πόλης Ανταναναρίβο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Οι μαρτυρίες αναφέρουν χιλιάδες κόσμου που περίμενε από το πρωί.

«Υπήρξε αναταραχή και άτακτη φυγή του πλήθους έξω από το στάδιο. Προς το παρόν, έχουν έναν απολογισμό που κάνει λόγο για έναν νεκρό και 37 τραυματίες», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Χρίγια, Ολίβα Αλέν Ρακότο.

«Ο θείος μας πήγε να καθίσει στην ουρά για να δει τον αγώνα. Έφυγε από το σπίτι στις 8 το πρωί. Ακούσαμε ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο υπήρχε ανοικτή μόνο μία είσοδος, αφού πρόκειται για σημαντικό αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά η 30χρονη, Χενιντσόα Μιάλι Χαριζάφι.

By |2018-09-09T20:27:44+00:00Σεπτέμβριος 9th, 2018|ΣΠΟΡ|0 Comments

Leave A Comment

fourteen + 20 =