Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας του καύσωνα και γιαυτό τον λόγω η εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών αποφάσισε το κλείσιμο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr  το υπουργείο Πολιτισμού επικοινώνησε με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από όπου ενημερώθηκε πως η θερμοκρασία βρίσκεται στους 39 βαθμούς Κελσίου και έτσι δόθηκε η εντολή να κλείσει η Ακρόπολη.

Οι Αρχές κατεβάζουν τους τουρίστες από τον ιερό βράχο προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα μείνει κλειστός από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί και το ίδιο αύριο Παρασκευή, αν συνεχιστεί ο καύσωνας.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, ενημερώνει ότι λόγω του αναμενόμενου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καύσωνα την Πέμπτη 4 Ιουλίου και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από τις 13:00 έως τις 17:00 εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 βαθμών Κελσίου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες, παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση etickets@tap.gr.»