Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Suzanne Eaton στην Κρήτη όπως δυστυχώς αποδείχτηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη.

Η επιστήμονας που λάτρευε την Κρήτη και συμμετείχε για πέμπτη φορά σε διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων, έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά που πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες, της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός και ο δολοφόνος της πιθανόν της έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του. Οι Αρχές εκτιμούν πως η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της, μετά τη δολοφονία της.

Ενα αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στο σημείο που εντοπίσθηκε η σορός της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον στα Χανιά, προκαλεί αισιοδοξία στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ότι μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου της.

Το αντικείμενο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του cretalive.gr φέρεται να ανήκει στον δολοφόνο και ήδη έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Το αντικείμενο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «φέρεται να συνδέεται άμεσα με την σορό της Σούζαν Ήτον».

Αν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ επιβεβαιώσουν τη συλλογιστική των αστυνομικών, τότε ενδέχεται να αποδειχτεί ως το μοιραίο λάθος του δολοφόνου.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να δοθούν και οι απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά εργαστήρια σχετικά με την ανίχνευση ή μη DNA στα νύχια του θύματος, το οποίο πιστεύεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά στον δράστη και πάλεψε για την ζωή του.