Το ακριβές ύψος των ταμειακών διαθεσίμων παρουσίασε σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που θα εξετάσει σε ποιο βαθμό θα αξιοποιήσει το κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της και αυτό θα εξαρτηθεί από τη χρονική συγκυρία, την ένταση και την εξέλιξη του προβλήματος.

Όπως υπογράμμισε ο υπ. Οικονομικών στο τέλος Μαρτίου το συνολικό ταμείο ανέρχεται σε 36, 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

  • 15,7 δισ. ευρώ, που αποτελείται, κυρίως, από την τελευταία εκταμίευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας προς τη χώρα μας και τα υπερ-πλεονάσματα της προηγούμενης περιόδου (9 δισ. ευρώ από δόση του ESM, 3 δισ. ευρώ από εκδόσεις χρέους και 3,7 δισ. ευρώ από τα υπερ-πλεονάσματα).
  • 10,7 δισ. ευρώ, που είναι τα διαθέσιμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
  • 10,2 δισ. ευρώ, που είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της Κεντρικής Διοίκησης».

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε την πορεία των ταμειακών διαθεσίμων από τα τέλη του 2014 έως και σήμερα, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «παραποίηση» των δεδομένων και κάλεσε το σύνολο της αντιπολίτευσης να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σας καλώ να προσπαθήσουμε, αθροίζοντας δυνάμεις, να λειτουργήσουμε από την ίδια πλευρά του «τραπεζιού», για να αντιμετωπίσουμε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση».