Ένταση, που βγήκε εκτός ορίων, προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας μετά από μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, Ντάγκαν Λούκατς είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ντράσκο Στανιβούκοβιτς. Ο υπουργός είπε στον βουλευτή ότι δεν είναι σωστό να έχουν σημαίες του ΝΑΤΟ μέσα στο Κοινοβούλιο.

«Όταν πέταγαν πάνω από το κεφάλι μου αεροπλάνα του ΝΑΤΟ. Κοίταγα να μην πέσουν βόμβες στο κεφάλι μου. Δεν μπορείς λοιπόν να φέρνεις τέτοιες σημαίες εδώ μέσα. Ήσουν μικρός τότε, αλλά πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα, αλλιώς θα τελειώσεις όπως και οι σημαίες», είπε ο Λούκατς σε έντονο ύφος.

Ο Στανιβούκοβιτς πλησίασε το βήμα που μιλούσε ο Λούκατς, με τον υπουργό Εσωτερικών να αντιδρά έντονα πετώντας του αρχικά χαρτάκια ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε πίθηκο και τον χαστούκισε. Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά και η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Λούκατς.

Το βίντεο με το περιστατικό

Σημειώνεται ότι στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας, οι Κροάτες και οι Βόσνιοι βουλευτές τάσσονται υπέρ των σχέσεων με το ΝΑΤΟ ενώ οι Σέρβοι δηλώνουν αντίθετοι.