Σεισμός τώρα: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:47, το απόγευμα της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να την καταγράφει στα 5,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, λίγο πριν τις 19:00 σημειώθηκαν σεισμός 5,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε 48 χιλ. νοτιοδυτικά της Άρβης, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 59,1 χλμ.

Η νέα δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο με την πρωινή των 5,7 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο.

Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην αρχή ανακοινώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,1 και 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμοί σημειώθηκαν στις 18:47 με διαφορά λίγα δευτερόλεπτα και έγιναν 45 Χλμ. ΝΔ της Άρβης.

Παρόλα αυτά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αναθεώρησε την μέτρηση του και σημείωσε πως έγινε ένας σεισμός που ήταν 5,3 Ρίχτερ. Παράλληλα, έναν σεισμό αναφέρει και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το οποίο σημειώνει πως το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν 5,6 Ρίχτερ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεωρεί σεισμική δόνηση καθώς πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε σεισμό ο οποίος δεν έγινε ποτέ, ενώ και πάλι ανακοίνωσε δύο σεισμούς και «ακύρωσε»-αναθεώρησε τον έναν.