Ο Μπάμπης Στόκας, τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, έκανε την πρώτη του δήλωση αναφορικά με την σοκαριστική υπόθεση του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος.

Δηλώνει πως ούτε εκείνος, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος γνώριζαν κάτι για τις αποτρόπαιες πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην ντράμερ. Μάλιστα, τόνισε πως όποιος συνδέσει ξανά τους Πυξ Λαξ με τέτοιες πράξεις, θα τους βρει απέναντι, καθώς το συγκρότημα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως τάσσεται ενάντιά τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μπάμπης Στόκας

«Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας η η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της δημοσιότητας χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας, θα πούμε δυο τελευταία λόγια και θα τελειώσουμε μ’ όλη αυτή την παράνοια . Απο τη στιγμή που πριν λίγες μέρες μάθαμε γι αυτή την θλιβερή ιστορία έχουμε συγκλονιστεί ως άνθρωποι και ως γονείς στον υπερθετικό βαθμό.

Οπως και κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι ανάλογο και πάντοτε τασσόμασταν με τα θύματα κι όχι με τους θύτες .Από κει και πέρα δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών ,των κηπουρών η των υδραυλικών που κατά καιρούς έχουν περάσει δίπλα μας ..Εμείς κάναμε μουσική παρθένα και αγνά .Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μουσική.Η μπάντα αυτή ξεκίνησε από υπόγεια και μικρά μουσικά καφέ χτίζοντας μια σχέση σεβασμού με τον κόσμο μέχρι να φτάσει να παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο.Δεν έγινε φορετη από κανένα ευγενικό χορηγο..

Και δεν θα ανεχτεί από δω και μπρος να γίνεται σύνδεση του ονόματος της με τέτοιες ειδεχθείς κι αποκρουστικές πράξεις για να υπάρχουν νούμερα και λαϊκ η για να συγκαλυφθούν αλλά θέματα απο το φως της δημοσιότητας. Από χρέος προς τον εαυτό μας την ιστορία μας, τους νυν συνεργάτες μας, τον αληθινό ντραμερ μας εδώ και χρόνια που είναι ένας εξαιρετικός μουσικος και άνθρωπος, οποιος ξανα συνδέσει η υπονοήσει σύνδεση του ονόματος του συγκροτήματος με οποιαδήποτε τέτοια ειδεχθή πράξη που καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίζουμε θα μας βρει απέναντι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο .Ήδη έχει δρομολογηθεί η νομική μας προστασία . Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα τραγούδια στη μουσική στους ερωτευμένους ανθρώπους στα συναισθήματα στην ανθρωπιά. Κι ένα τραγούδι για μια διάφανη αγάπη..».

Πυξ Λαξ: Τι λέει ο Φίλιππος Πλιάτσικας για τον ντράμερ και την υπόθεση παιδοφιλίας

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, βασικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος, “έσπασε” τη σιωπή του και ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τον Γιώργο Γιαννόπουλο, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του Star.

Όπως τόνισε ο Φίλιππος Πλιάτσικας, δεν θα πρέπει η άγνωστη ζωή του ντράμερ και όλα όσα έκανε να ταυτιστούν ούτε με τα τραγούδια των Πυξ Λαξ που έχουν αφήσει ιστορία, ούτε με τους χαρακτήρες των μελών που είναι μουσικοί αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωποι και γονείς.

Τι δήλωσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας

«Από την πρώτη στιγμή, όπως και όλος ο κόσμος, αισθανθήκαμε μεγάλη στεναχώρια και το στομάχι μας είναι ανακατεμένο όλες αυτές τις μέρες. Αυτό είναι σε ανθρώπινο επίπεδο. Από εκεί και πέρα, όποιος “άρρωστος του πληκτρολογίου” θέλει να συνδέσει αυτή την μπάντα με μια τόσο ειδεχθή πράξη θα μας βρει απέναντι.

Στο τέλος δεν μπορεί να κοιτάμε τον υδραυλικό, τον πρώην συνεργάτη και τον κηπουρό για να δούμε τι μπορεί να κάνει στο μέλλον. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοια τρέλα. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για αυτό. Και τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία», ανέφερε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.