Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα με αποκορύφωμα την χθεσινή ημέρα η οποία έδειξε ότι τα κρούσματα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 200 έχουν θέσει σε επιφυλακή τις υγειονομικές αρχές.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή ΔΕΘ, ενώ από τα μεσάνυχτα κλείνουν μπαρ-εστιατόρια σε Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική και άλλες επτά περιοχές.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές: – Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, – Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, – Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω. Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων».