Κορονοϊός: Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έκανε γνωστό πως ένας 20χρονος ανεμβολίαστος πέθανε στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός κατέληξε έπειτα από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, δίχως να έχει υποκείμενο νόσημα σύμφωνα με την κα. Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, θέλοντας να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι για την μάχη κατά του κορονοϊού ο εμβολιασμός, τόνισε πως όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο «κόκκινο», λέγοντας ότι αυτή την στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να προχωρήσουμε σιγά – σιγά προς την κανονικότητα, με ασφάλεια προσέχοντας ο ένας τον άλλον, ανέφερε μεταξύ άλλων η Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Η κα Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορονοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.