Συναγερμός έχει.. χτυπήσει στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργεί στο χωριό Καλογέροι Λασιθίου, καθώς έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στην παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού. Πρόκειται για πέντε ηλικιωμένους και έναν εργαζόμενο. Όλα τα υπόλοιπα τεστ σε εργαζόμενους αλλά και ηλικιωμένους είναι αρνητικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, Ευγενία Ακαμωτάκη, τόνισε πως και οι 15 εργαζόμενοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το γεγονός ότι υπήρξε θετικό κρούσμα δείχνει το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Μετά την επιβεβαίωση των 5 νέων θετικών κρουσμάτων δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί να μπουν σε καραντίνα. Η φροντίδα τους γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, παράλληλα υπάρχει καθημερινή αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας τους σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ιεράπετρας, προκειμένου εφόσον καταστεί ανάγκη να νοσηλευτούν στην κλινική Covid.

Μετά από 15 μέρες και εφόσον είναι καλά, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ με επαναληπτικά τεστ, έως ότου διασφαλιστεί πως έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη.