Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι αποφασίζει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που έπρεπε να λήξει στα τέλη Δεκεμβρίου αλλά θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι  τις 31 Μαρτίου, γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα.

Από αύριο μπαίνει σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αστυνομικών, ανδρών και γυναικών του στρατού, καραμπινιέρων, του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και των διοικητικών που εργάζονται στα νοσοκομεία. Το μήνυμα είναι ότι το εμβόλιο αποτελεί το κύριο και αναντικατάστατο μέσο, στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, άρχισαν να ακυρώνονται όλο και περισσότερες χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές και γιορτές που είχαν προγραμματιστεί για την Πρωτοχρονιά σε μεγάλες πόλεις στην Ιταλία.  Γιορτές ακυρώνονται σε Ρώμη, Μάντοβα, Πάδοβα, Γένοβα, Τρεβίζο και όχι μόνον. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μια κρίσιμη φάση για την καταπολέμηση του ιού, λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι δε τουριστικοί πράκτορες υπογραμμίζουν ότι πολύ λίγοι Ιταλοί θα πάνε ταξίδι, για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. Σε σχέση με το 2019, η πτώση αγγίζει το 47%. Mόνο το 5,4% έχει βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό και από όσους πολίτες θα μείνουν εντός εθνικών συνόρων, το 69% δεν πρόκειται να βγει ούτε από την περιφέρεια, στην οποία ζει μόνιμα.

ΠΗΓΗ: DW