Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του άτυχου Δημήτρη, του 47χρονου ντελιβερά, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το Σάββατο, όταν ένας 21χρονος, με πολυτελές αυτοκίνητο, έπεσε πάνω του, έχοντας παραβιάσει τα φανάρια και τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πατέρας δύο παιδιών, 16 και 19 ετών, ο θάνατος του Δημήτρη έχει προκαλέσει οδύνη στους δικούς του ανθρώπους. «Η οικογένεια δεν μπορεί να διαχειριστεί» το πένθος της, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος τους Κωνσταντίνος Αλεξίου.

«Ο Δημήτρης, ένας νέος άνθρωπος, πατέρας δύο παιδιών, 16 και 19 ετών, ξεψύχησε από έναν ανεύθυνο οδηγό ο οποίος παραβίασε σειρά ερυθρών σηματοδοτών και προσέκρουσε στο όχημά του», είπε ο κ. Αλεξίου. Σε αυτό το πλαίσιο παρακάλεσε εκ μέρους της οικογένειας να δείχνουν σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και να είναι πιο υπεύθυνοι.

Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται η ιλιγγιώδης ταχύτητα του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη έχει δει το φως τη δημοσιότητας. «Ένας ανεύθυνος οδηγός, όταν κρατάει ένα τιμόνι στα χέρια του, είναι ένα φονικό όπλο» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός, ο κ. Αλεξίου έκανε λόγο για «εσφαλμένη» κρίση κατά τη γνώμη του, καθώς πήγε να εγκαταλείψει τον οδηγό στο δυστύχημα. Μέχρι στιγμής, η οικογένεια δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία.

Οι καταγγελίες

Στο μεταξύ, πληροφορίες του thesstoday.gr αναφέρουν πως ο 21χρονος είχε προκαλέσει ατύχημα και λίγους μήνες πριν με το αυτοκίνητό του.

Η τοπική ιστοσελίδα βρέθηκε στη γειτονιά όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο νεαρός, και γείτονες μίλησαν για ένα ακόμη ατύχημα που είχε προκαλέσει λίγους μήνες πριν το μοιραίο τροχαίο του Σαββάτου με θύμα τον 47χρονο διανομέα και πατέρα δύο παιδιών. Εκείνο το τροχαίο είχε μόνο υλικές ζημιές και κανέναν τραυματία.

«Το παιδί πήρε ένα αμάξι και γύριζε εδώ κι εκεί. Κάποιοι είπαν ότι μια θεία του από το εξωτερικό τού έστειλε κάποια χρήματα και πήρε αυτό το αυτοκίνητο το διθέσιο. 5.000 ευρώ είπαν ότι τού έστειλε και το έπαιρνε και έτρεχε. Μια φορά το τράκαρε σε ένα δέντρο στη γειτονιά. Έπαθε ζημιά 800 ευρώ. Αυτό έγινε πριν μήνες. Το χτύπησε στο δέντρο, πήγε και το έφτιαξε», αναφέρει ένας ηλικιωμένος γείτονας.

Ο 21χρονος είναι Ρομά με καταγωγή από την Αλβανία και η οικογένειά του ασχολείται με τη συλλογή παλαιών αντικειμένων, κυρίως σίδερο και χαλκό, για τα προς το ζην, σημειώνει το δημοσίευμα. Όπως αναφέρει ο ίδιος γείτονας, η οικογένεια είναι ήσυχη και δεν έχει προκαλέσει προβλήματα. Μάλιστα ο νεαρός παντρεύτηκε πρόσφατα και έχει δύο παιδιά.

«Το παιδί δεν ήταν κοινωνικό. Πρέπει να του πεις καλημέρα για να σου πει κι αυτό. Παρά την ηλικία μου δηλαδή. Του λέω εγώ και λέει. Σοβαρό και απόμακρο. Δεν δουλεύει. Του πήρε και μηχανάκι (σ.σ. ο πατέρας του) για τη συλλογή μετάλλων γιατί από αυτά βιοπορίζονται», αναφέρει ο γείτονας για το προφίλ του νεαρού.

«Είναι φτωχοί άνθρωποι. Ο μπαμπάς δουλεύει, συλλέγει σίδερα και ρούχα. Η μάνα του τα καθαρίζει, τα πλένει και τα πουλάνε στην Αλβανία. Έρχεται φορτηγό από εκεί και παίρνει τα ρούχα που συλλέγουν. Οι ίδιοι δεν πάνε πολύ στην Αλβανία. Ο παππούς του έφυγε και είναι εκεί», προσθέτει.