Σάλος έχει ξεσπάσει στο τουρκικό Twitter με τις φήμες που θέλουν την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν να έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες, με το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου θανάτου του να φημολογείται επίσης.

Οι φήμες εντάθηκαν από μια ανάρτηση του βουλευτή του αντιπολιτευόμενου CHP, Αγκούτ Ερντογντού, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο Τούρκος Πρόεδρος υπέστη χθες βράδυ εγκεφαλικό και νοσηλεύεται στην εντατική. Η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν κυβερνητικό εκπρόσωπο ή πηγή και τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ψευδείς και σκανδαλώσεις δηλώσεις εκ μέρους του Ερντογντού.

Ο ίδιος απάντησε αργότερα, έχοντας λάβει εκατοντάδες μηνύματα από άλλους χρήστες που τον ρωτούσαν για την υγεία του Ερντογάν:

«Δέχομαι συνεχώς μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν. Η πολιτική μου ζωή πέρασε πολεμώντας ενάντια στον Ερντογάν. Αδικήθηκα με δεκάδες μηνύσεις που άσκησε εναντίον μου ο Ερντογάν… Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να μπει στις εκλογές υγιής και σε φόρμα για να λογοδοτήσει στον κόσμο στις κάλπες».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Υeni Akit αναφερόμενη στο θέμα, έκανε λόγο για φθηνές τακτικές της αντιπολίτευσης, που επιστρατεύει «τρολ»:  «Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #νεκρός δείχνουν πως έχουν χάσει εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους», γράφει η εφημερίδα, αποκαλώντας παρακάτω τους ίδιους χρήστες του Twitter «αχρείους».

«Δεν είναι γνωστό αν οι αρχές θα λάβουν μέτρα για αυτούς τους λογαριασμούς που διαδίδουν το ψέμα ότι ο Πρόεδρος της χώρας είναι νεκρός- και όχι μόνο», αναφέρει η Yeni Akit.

Οι φήμες  πάντως, εντάθηκαν, πέρα από τις δηλώσεις Ερντογντού και από το παρακάτω βίντεο, που δείχνει τον Τούρκο Πρόεδρο να βαδίζει μετά δυσκολίας, σέρνοντας τα βήματά του:

 

Παρά τις φήμες και τα ανησυχητικά βίντεο, το πρόγραμμα του Ερντογάν για τη σημερινή ημέρα είναι γεμάτο και φαίνεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα προσπαθήσει, τουλάχιστον, να το ακολουθήσει, καθώς η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τα 19 του χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας.