Σπασμένα γυαλιά, ξηλωμένες πόρτες κρεμασμένες σε δέντρα και στις μπασκέτες, γυαλιά στην αυλή του σχολείου. Αυτές είναι οι καταστροφικές εικόνες που αντίκρισαν οι άνθρωποι του 83ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

«Μας έχουν βανδαλίσει δυο φορές και χθες ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που άγνωστοι αποπειράθηκαν να προκαλέσουν φθορές στο σχολείο», ανέφερε η Διευθύντρια του 83ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Παρασκεύη Σαχινίδου.

Ειδικότερα, οι καταστροφές που έχουν κάνει οι άγνωστοι είναι οι εξής: έσπασαν δυο κλιματιστικά από το γυμναστήριο (τις εξωτερικές μονάδες), ξήλωσαν μια σιδερένια πόρτα από τις τουαλέτες και την κρέμασαν πάνω στο δέντρο καθώς και μια ξύλινη πόρτα από τις τουαλέτες που την τοποθέτησαν πάνω στην μπασκέτα, έσπασαν τους πίνακες ανακοινώσεων, ενώ υπήρχαν γυαλιά παντού στην αυλή του σχολείου από σπασμένα μπουκάλια. Τέλος, ξήλωσαν από τις τουαλέτες μια πρίζα και άφησαν γυμνά τα καλώδια, πράξη που χαρακτηρίστηκε από την κ. Σαχινίδου ως «η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες, ήταν εγκληματική, μιας και αν ακουμπούσε κανείς τα καλώδια, κινδύνευε από ηλεκτροπληξία».

Η διευθύντρια του σχολείου έχει κινήσει τις διαδικασίες για να βρεθούν οι άγνωστοι που ευθύνονται για τους βανδαλισμούς του σχολείου. Μάλιστα έχει κάνει μήνυση κατ’ αγνώστου στο Α.Τ. Τούμπας. Η ασφάλεια και η σήμανση πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από το σχολείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, οι άγνωστοι που προκαλούν φθορές είναι ανήλικα άτομα ηλικίας 15 ετών.

Η σχολική επιτροπή είναι υπεύθυνη για να αναλάβει την διεκπεραίωση των ζημιών. «Ευτυχώς δεν άγγιξαν το κεντρικό κτήριο, και δεν έχει ανακύψει πρόβλημα στη διεξαγωγή των μαθημάτων» προσθέτει η Διευθύντρια του σχολείου.

Μετά από τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμού που έχουν σημειωθεί, το αίτημα για την τοποθέτηση καμερών στον εξωτερικό χώρο του σχολείου έχει εγκριθεί από τη σχολική επιτροπή.