Αναφορές ακόμη και στην… τρόικα είχε η χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία.

Επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε πως ήρθε η ώρα το «ευχαριστώ» προς τα στελέχη του ΕΣΥ να πάρει ένα πιο έμπρακτο χαρακτήρα. «Αυτά τα οποία δεν έγιναν από τις δημοσιονομικές πιέσεις της τρόικας, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσο κυβερνούσε ήθελε να ενισχύσει περισσότερο τα στελέχη του ΕΣΥ, αλλά δεν τον άφηνε η… τρόικα!

Μάλιστα, κάλεσε τους υπουργούς «να σταματήσουν να μιλάνε, να συναισθανθούν την πραγματικότητα, να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μη μας λένε ότι πανηγυρίζουν, να μη μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και να μη μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία».

Με τη γνωστή εμμονή του απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την επίταξη των δύο μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της Θεσσαλονίκης, δηλαδή του Διαβαλκανικού και του «Αγίου Λουκά». «Και όποιες ιδιωτικές κλινικές “επιτάσσονται”, δεν επιτάσσονται. Νοικιάζονται στη διπλάσια τιμή για να πάρουν περισσότερα χρήματα οι ιδιώτες.

Αυτό είναι εγκληματικό, είναι αδιανόητο τούτη την ώρα και οφείλουν να γίνουν χθες όλα αυτά, διότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να έρθει και στον Νότο»,