Το MasterChef 2022 επιστρέφει απόψε, στις 21.00, στη συχνότητα του STAR,  με επεισόδια που θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

«Κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου»! Αυτό πιστεύουν ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και αναζητούν μάγειρες, που διαθέτουν έμπνευση, ενθουσιασμό, ενέργεια, δημιουργικότητα! Αυτό είναι το τέλειο “menu” του σωστού μάγειρα για αψεγάδιαστο, γευστικό αποτέλεσμα!

Αυτή τη σεζόν, οι τρεις σεφ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γευτούν άτολμα πιάτα αλλά ακραία πρωτότυπες, τολμηρές δημιουργίες. Δεν θέλουν δικαιολογίες αλλά δουλειά, επιμονή, αγάπη, σεβασμό στα υλικά και φαντασία. Δεν ζητούν απλώς την τελειότητα. Την απαιτούν ξεκάθαρα, για όσους καταφέρουν να κερδίσουν την πολυπόθητη ποδιά και να συνεχίσουν για να κατακτήσουν την κουζίνα του MasterChef 2022!

Και φέτος, οι κριτές θα επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους και θα τους καθοδηγήσουν, ώστε ένας από αυτούς να αναδειχθεί ο Έλληνας MasterChef 2022.

Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του και τις εξαιρετικά εφευρετικές μαγειρικές δοκιμασίες του MasterChef 2022, θα αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Reward Day

Και αυτή τη σεζόν, ο Γιάννης Αποστολάκης, ως σεφ αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.

Θα μυήσει τους παίκτες σε γεύσεις γαστριμαργικού ενδιαφέροντος και θα τους συστήσει γνωστούς και βραβευμένους σεφ στα καλύτερα εστιατόρια. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μοναδικές συνταγές, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν στη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Food and Beverage Manager και στο MasterChef 2022, ο άνθρωπος, που θα επινοεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Νίκος Θωμάς.

MasterChef 2022: Ο νέος κανονισμός

Φέτος, στην εξίσωση μπαίνει ακόμη ένας κανονισμός. Κι αυτός έχει να κάνει με τρεις χρυσές καρφίτσες, τις οποίες θα έχουν στα χέρια τους οι κριτές (μία ο καθένας) και τις οποίες μπορούν να δώσουν στους παίκτες που πραγματικά θα τους ενθουσιάσουν.

Όποιος παίκτης πάρει κάποιο golden pin από κριτή του MasterChef θα προκριθεί απευθείας στο σπίτι του παιχνιδιού και δεν θα έχει κανένα άγχος για τη συνέχεια των auditions.

«Έχουμε ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τα πράγματα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σίγουρα. Έχουμε μία αλλαγή που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρονιά. Το golden pin είναι αυτό που θα περάσει στο σπίτι κατευθείαν κάποιον παίκτη που θα κρίνουμε εμείς και έχουμε τρία δικαιώματα, ένα ο καθένας μας» σημείωσε ο Πάνος Ιωαννίδης στην εκπομπή «Breakfast@Star».

«Είναι πολύ σημαντικό. Σου δίνει το πλεονέκτημα να μπορείς να παρακολουθήσεις τους άλλους και παράλληλα να ξεκουράζεσαι μέχρι να ξεκινήσει η μαρτυρική μάχη μέσα στο πλατό» συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.