Για «συνειδητά ψεύδη» προς τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών το ΜέΡΑ25 σε σημερινή του ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, μιλώντας χθες στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και τον συμπληρωματικό της Προϋπολογισμό, ανέφερε πως στα άρθρα 30-33, που αφορούν τις λεγόμενες “Λοιπές θυγατρικές του Υπερταμείου”, η κυβέρνηση προωθεί συμβάσεις δανεισμού εργαζομένων, με νέους εργολαβικούς εργαζόμενους επισημαίνοντας πως “ο μόνος λόγος να προσλάβουν νέους εργολαβικούς εργαζόμενους είναι η συμπίεση του μισθού τους, η συμπίεση του εργατικού εισοδήματος” και προσθέτει: «Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού αξιοποίησε την ασάφεια του νομοσχεδίου για τον ΟΑΣΘ (ο ΟΑΣΑ διαλύεται κανονικά με τις σχετικές διατάξεις), ισχυρίστηκε για το ζήτημα του νερού πως “η ΕΥΔΑΠ δεν περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο”. Βέβαια το ίδιο το άρθρο 33 με τους εργολαβικούς εργαζόμενους αφορά τις “Λοιπές Θυγατρικές του Υπερταμείου” και η ΕΥΔΑΠ, όπως και η ΕΥΑΘ είναι λοιπές θυγατρικές του Υπερταμείου, συνεπώς ο κ. Σταϊκούρας πιάστηκε να ψεύδεται στον Γ. Βαρουφάκη για την ΕΥΔΑΠ στη Βουλή».

 

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, το να ψεύδεται συνειδητά και να παραπλανά την Εθνική Αντιπροσωπεία ένας υπουργός της Κυβέρνησης θα συνιστούσε πολιτειακό ζήτημα, εδώ είναι απλά μία ακόμα μέρα από τα έργα και τις μέρες του παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε.» σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και σημειώνει: «Μιλάμε άλλωστε για την ίδια κυβέρνηση που όπως κατήγγειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στην δευτερολογία του, με τον ν. 4964/2022 στις 22 Ιουλίου 2022 συντέλεσε μια συνταγματική εκτροπή, νομοθετώντας διάταξη που κατήργησε την απόφαση του ΣτΕ για το νερό».