Η «αυλαία» της νέας σεζόν στη Formula 1 είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου στη Μελβούρνη, ωστόσο είναι πιθανό το grand prix της Αυστραλίας να μετατεθεί γι’ αργότερα μέσα στο 2021, εξαιτίας  της αυστηροποίησης των τοπικών κανόνων καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Τα εισιτήρια για τον αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ δεν έχουν διατεθεί ακόμη προς πώληση και εκπρόσωπος Τύπου της Formula 1, όταν ρωτήθηκε σήμερα για τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ περί πιθανής αναβολής, είπε ότι το σπορ ανυπομονεί να «τρέξει» ξανά τον Μάρτιο.

Όμως, δεν διευκρίνισε πού, με το γκραν πρι του Μπαχρέιν να είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς και να είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η αναβολή του grand prix Αυστραλίας -και όχι η ματαίωση για δεύτερη σερί χρονιά- είναι πιθανό να ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Ο περυσινός αγώνας ματαιώθηκε λίγες μόνον ώρες πριν από την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών, όταν μέλος της ομάδας της McLaren βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τελικά, η σεζόν του 2020 στη Formula 1 άρχισε στην Αυστρία τον Ιούλιο και στη διάρκεια της χρονιάς διεξήχθησαν 17 αγώνες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το αρχικό πρόγραμμα περιλάμβανε τον αριθμό-ρεκόρ των 22 αγώνων.