Ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο κινδυνεύει να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα τον Σεπτέμβριο αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, επειδή απουσίαζε από ελέγχους για ντόπινγκ, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail.

Ο Αμερικανός Κριστιάν Κόλμαν, είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος από την εποχή που ο Γιουσέιν Μπολτ αποχώρησε το 2017, Την φετινή σεζόν έχει 9.81 και διατηρεί την 7η καλύτερη επίδοση στα 100 μ. με 9.79.

Ο 23χρονος έλειπε από τρεις ελέγχους ντόπινγκ μέσα σε 12 μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τιμωρία 1-2 ετών.

Αυτό ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο Κόλεμαν θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει μία από τις τρεις απουσίες του, κάτι που θα τον απελευθέρωνε από την τιμωρία.

Αυτές οι απουσίες δεν σχετίζονται με θετικά αποτελέσματα, αλλά με σφάλματα στο σύστημα παρακολούθησης που πρέπει να συμπληρώσουν οι αθλητές για να είναι διαθέσιμοι για ελέγχους.

Ο Κόλεμαν, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ 60 μέτρων, είναι ο βασικός υποψήφιος για τον τίτλο των 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (27 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου) και, εάν τιμωρηθεί, θα αφήσει τον χώρο για το χρυσό μετάλλιο, στον συμπατριώτη του Τζάστιν Γκατλιν, ο οποίος το 2017 είχε τιμωρηθεί για ντόπινγκ.

Παρεμπιπτόντως, από τους 11 άνδρες που έχουν τρέξει τα 100μ. σε 9.80 ή λιγότερο, μόνο Μπόλτ δεν συμμετείχε σε καμία τέτοια περίπτωση: ο Γκάτλιν τιμωρήθηκε για 1 χρόνο το 2001 και 4 το 2006, ο Γκάι για 1, ο Μπλέικ για τρεις μήνες, ο Πάουερ για έξι μήνες, ο Κάρτερ τρεις μήνες, ο Μοντγκόμερι για 2 χρόνια, όπως ο Ben Johnson και ο Μούλινγκς, ενώ ο Γκριν ήταν ύποπτος για χρήση στεροειδών χωρίς όμως να τιμωρηθεί.