«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας η εικόνα που αποκομίζουμε είναι ότι το ΕΣΥ είναι αποδιοργανωμένο, με λιγότερο προσωπικό, αφού υπηρετούν 10.000 λιγότεροι από πριν ένα χρόνο και με μια τάση παραίτησης ιδιαίτερα από ειδικευμένους γιατρούς που δεν αντέχουν την πίεση και την έλλειψη προοπτικής» τόνισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο Γρεβενών, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στα νοσηλευτικά ιδρύματα και δομές Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας. «Σήμερα είναι η ώρα να δρομολογηθεί μια γενναία παρέμβαση που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει την στήριξη του προσωπικού του» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι, «η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει στα σχέδια της την αναβάθμιση και στήριξη του ΕΣΥ, περιμένει να περάσει η πανδημία και να επαναφέρει το αρχικό της σχέδιο που είναι η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τμημάτων του συστήματος και η συρρίκνωση δομών που κατά την γνώμη της δεν είναι αποδοτικές».

Ανέφερε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων με στόχο να συστήσουν ένα υγειονομικό μέτωπο ώστε να μην περάσει αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με εργαζόμενους των νοσοκομείων Γρεβενών και Κοζάνης που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω του μη εμβολιασμού τους δήλωσε ότι το κόμμα του «είναι αντίθετο στην απόλυσή τους».