28η Οκτωβρίου – Χίος: Η γιγαντιαία ελληνική σημαία συνολικού εμβαδού 150 τ.μ., υψώθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (27/10/2021), παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Χίου.

Η τεραστίων διαστάσεων γαλανόλευκη έφτασε στο νότιο λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε στο νέο ιστό ύψους 22 μέτρων που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος Χίου στο λιμάνι, ύστερα από τη δωρεά του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Πολλοί ήταν και οι Χιώτες που παρευρέθηκαν στον νότιο λιμενοβραχίονα, τιμώντας και οι ίδιοι με τη σειρά τους τη μνήμη των ηρώων,  που με τις νίκες τους στα πεδία των μαχών έγραψαν σελίδες πατριωτισμού στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζει ότι: «Όταν το εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται ψηλά και το ατενίζουμε με υπερηφάνεια, είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα»!

28η Οκτωβρίου: Η ελληνική σημαία στον ουρανό της Χίου

Πη