Στη βεβαίωση 26 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛΑΣ, χθες, Πέμπτη 7 Μαϊου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, για τις συγκεκριμένες παραβάσεις επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 12 στην Αττική, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Κρήτη, 2 στο Νότιο Αιγαίο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο, 1 στην Πελοπόννησο και 1 στη Θεσσαλία. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 155 παραβάσεις.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 108 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 52 στην Κεντρική Μακεδονία, 15 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Αττική, 8 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ηπειρο, 5 στη Θεσσαλία, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στην Πελοπόννησο και 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 414 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 585 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 564 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.