Μπροστά στην πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ ως ηθοποιός βρέθηκε η Lady Gaga, αλλά ο ύπνος της στέρησε την ευκαιρία να το ζήσει.

Το πρωί της Τρίτης όλο το Χόλιγουντ βρισκόταν στις επάλξεις για να μάθει τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ. Εκείνοι με τη μεγαλύτερη αγωνία ήταν σαφώς όσοι περίμεναν να είναι υποψήφιοι. Η Lady Gaga φαίνεται πως δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία, αφού δεν άκουσε η ίδια την υποψηφιότητα της.

Για την ακρίβεια η τραγουδίστρια και πρωταγωνίστρια της ταινίας A Star Is Born έχασε για πολύ λίγο τις ανακοινώσεις από τον Κουμάιλ Ναντζάνι και την Τρέισι Έλις Ρος. Στις 8 και 20 ξεκίνησαν οι πρώτες κατηγορίες και η Gaga ξύπνησε στις 8 και 30 έχοντας ουσιαστικά χάσει όλη τη διαδικασία.

Λίγο μετά, αφού είχε σηκωθεί και συνειδητοποιήσει ότι ήταν η μεγάλη μέρα, πήρε τηλέφωνο τον μάνατζερ της για να τον ρωτήσει. Όταν εκείνος της είπε ότι είναι υποψήφια για 2 Όσκαρ, ένα για το τραγούδι Shallow κι ένα για Ά Γυναικείο, η Lady Gaga δε μπόρεσε παρά να βάλει τα κλάματα.

Όταν συνήλθε λίγο, ρώτησε και για την ταινία συνολικά πώς πήγε. Οι 8 υποψηφιότητες τη γέμισαν με χαρά, αλλά σίγουρα δεν περίμενε ότι σε αυτές τις 8 δεν θα ήταν ο Μπράντλι Κούπερ για τη σκηνοθεσία. Η Gaga πάντως δήλωσε ότι για εκείνη είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης και ότι η αναγνώριση για την ταινία είναι καταπληκτική.